Therapietrouw

In deze blog wil ik misschien wel een van de belangrijkste onderwerpen bespreken met betrekking tot het verkrijgen en behouden van een zo gezond mogelijke huid, namelijk therapietrouw. Dit begint eigenlijk al op het moment dat iemand ergens ontevreden over is of tot besef komt dat hij of zij graag iets wil veranderen. Vervolgens gaat men zich oriënteren naar de mogelijkheden (en dat zijn er nogal wat!) en wordt er in enkele gevallen ook daadwerkelijk een afspraak gemaakt. En hoe gaat het dan verder?

Huidproblemen

De huid is een complex iets wat vaak aangeeft als er van binnen iets niet klopt. Om ervoor te zorgen dat het (huid)probleem verbetert of misschien zelfs verdwijnt doen we bij Huidzorg Royale niet alleen maar aan symptoombestrijding. Een goed voorbeeld hiervoor is acne. Er kan gekozen worden om alleen maar te reinigen en peeling te doen waardoor de huid tijdelijk in de meeste gevallen verbetert maar pakken we het probleem dan ook echt bij de bron aan?

 

Intake

Als ik naar mijn eigen ervaring kijk van de afgelopen paar jaar dan merk ik dat sommige mensen niet helemaal realistisch zijn in het verwachtingspatroon bij aanvang van de intake. Hierdoor schrikken ze soms bijvoorbeeld van het behandelplan en dus (helaas) de behandeling niet doorzetten. Uiteraard heb ik begrip voor alle keuzes maar ik denk dat het ook goed is om op voorhand al een juist beeld te schetsen. Zo weet iemand wat hij of zij kan verwachten wanneer ze bij Huidzorg Royale op intake komen. We spreken ook niet voor niets over een behandelplan aangezien het vaak een traject is van meerdere behandelingen in combinatie met producten en levens/eetstijl.

 

Persoonlijk behandelplan na intake

Bij Huidzorg Royale gaan we graag verder en willen we samen met u tot het optimale resultaat komen. Vaak betekent dit dat we door een combinatie van behandelingen op meerdere fronten het (huid)probleem te lijf gaan. Ik zet niet voor niets huid al tussen aanhalingstekens omdat de origine vaak binnen in het lichaam zit. Ons darmstelsel heeft een enorme invloed op de huid. Dit zien we ook steeds meer vanuit de wetenschap onderbouwd worden. Vandaar dat we ons steeds meer verdiepen in de orthomoleculaire therapie waardoor we ook echt bij de kern van het probleem trachten te komen. We hebben hiervoor inmiddels meerdere testen, zoals de emb, ontlastingstest en intolerantie test. Maar wat heeft dit allemaal met therapietrouw te maken?

therapietrouw

Therapietrouw & optimale huidverbetering

Zoals in de bovenstaande alinea’s te lezen is de therapietrouw gerelateerd aan de combinaties van behandelingen. En ieder persoon is verschillend dus het kan ook zo maar zijn dat wat bij de een lukt, niet per definitie bij de ander slaagt. Daarbij kunnen er meerdere factoren zijn waardoor het niet helemaal lukt om het behandelplan te volgen dus het vergt ook flinke discipline. Zo weet ik als geen ander dat het erg lastig is om een (voedings)patroon te veranderen. Echter wanneer je volhoudt en trouw blijft aan de behandeling, dan kunnen er echt verbluffende resultaten gehaald worden.

 

 

 

Preventief behandelen

Hebben mensen met een op het oog gezonde huid ook baat bij preventieve behandeling? De vraag stellen is het al beantwoorden zeggen ze vaak. Ik kan het in dit geval beamen naar aanleiding van een vrij recente praktijkervaring. Ik had een cliënt op intake en kwam met hem in gesprek over de EMB-test. Ondanks dat hij aangaf nergens last van te hebben wilde hij toch graag weten of het onderzoek zijn gevoelens ook verifieerde. Het antwoord raadt u denk ik al. Er kwamen behoorlijk wat tekorten aan het licht welke eigenlijk direct aangepakt moesten worden.

 

Endermologie & ontharen

Wanneer we kijken naar andere huidproblemen dan worden deze ook altijd verdeeld over een langere periode. Voor endermologie en ontharen werken we vaak met een minimaal aan standaard behandelingen omdat dit gewoon nodig is om tot een bevredigend resultaat te komen. Zo werkt de LPG standaard met 10 of 20 behandelingen. Hier is het apparaat speciaal op afgestemd om tot optimale resultaten te komen. Door op deze manier te werken, kunnen we optimale resultaten behalen voor een mooie en strakke huid!

 

Tot slot

Ik hoop middels deze blog aan te geven waarom we altijd refereren naar het plannen van een intake omdat het op voorhand bijna niet te doen is om een standaard behandeling in combinatie met prijs af te geven. Een indicatie afgeven kan maar vaak verandert het behandelplan nadat de intake is geweest. We doen dit altijd in overleg met de cliënt waardoor u nooit voor verassingen komt te staan. Heeft u vragen naar aanleiding van de blog of wilt u intake plannen? Klik onderstaand door om uw intake te plannen.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak