Orthomoleculaire Huidtherapie & Voedingsleer

Inmiddels ben ik een maand verder met de studie Orthomoleculaire Voedingsleer en Suppletie Adviseur (O.V.S.A.) en heb nu al heel veel geleerd. Ik wil dan ook graag mijn kennis met jullie delen en jullie meenemen in die wereld. In deze blog ga ik het hebben over O.V.S.A. Wat houdt het in? Welke aandoeningen kan je met O.V.S.A. behandelen? Welke toegevoegde waarde heeft O.V.S.A. voor u als klant van Huidzorg Royale? En hoe kan O.V.S.A. u helpen om uw huid te verbeteren?

Wat houdt Orthomoleculaire Voedingsleer in? En wat is Suppletie Adviseur?

Een orthomoleculaire therapeut bestaat al 30 jaar en krijgt steeds meer bekendheid. Het woord orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord Orthos wat ‘juist, recht of gezond’ betekent. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men ernaar het lichaam stoffen aan te bieden, welke het optimaal kan gebruiken en verwerken om de gezondheid te behouden of te herstellen. Een orthomoleculair therapeut/ adviseur onderzoekt waar de biochemie van de client vastloopt. Daarna zal hij of zij op zoek gaan naar oplossingen om de biochemische processen zo goed mogelijk te ondersteunen en weer vlot te trekken. Dit kan met suppletie in de vorm van vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren en/of vetzuren. Dit kan echter ook door middel van leefstijl interventies zoals bij wijziging van voeding, bewegen, ontspanning, bioritme en gedrag.

Welke aandoeningen kan Huidzorg Royale als orthomoleculaire therapeut/ adviseur behandelen?

De Orthomoleculaire Voedingsleer biedt verlichting voor mensen die te kampen hebben met hoge cholesterol, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, metabool syndroom, overgewicht, diabetes type I/II, obstipatie, prikkelbaar darmsyndroom, voedingsintoleranties, allergieën/hooikoorts, astma, eczeem, vermoeidheid, schildklierproblemen, jicht/reuma, osteoporose/artrose, hoofdpijn/migraine, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, ongemakken tijdens zwangerschap en gebrek aan vitaliteit. Allemaal aandoeningen die de oorzaak kunnen zijn van huidproblemen.

 

Wat is het verband tussen huidproblemen en Orthomoleculaire Voedingsleer?

Veel huidproblemen worden veroorzaakt door andere problemen binnen het menselijk lichaam. Door bewust te gaan eten en bewust te gaan leven, draag je weer bij aan een optimale vitaliteit. Het feit dat men vaak niet zo goed zorgt voor zichzelf is het begin van ziektebeelden, waarvan de huid uiteindelijk de sluitpost is.

 

Wat zijn lichamelijke oorzaken van huidproblemen?

De meeste voorkomende huidprobleem zijn snelle huidveroudering, rimpels, slappe en droge huid en ontstekingen als acnerosacea, psoriasis en eczeem. De oorzaak van deze huidproblemen zijn vaak:

  • hormonale disbalans, overgang en stress
  • gewichtsproblematiek
  • overactief immuunsysteem, energietekorten en laaggradige ontstekingen als darmproblemen (leaky gut, insuline resistentie, etc.), allergieën, overbelasting lever en nieren en problemen met de schildklier.

 

Huidproblemen oplossen met Orthomoleculaire Voedingsleer

Vanuit mijn studietijd wist Ik wel vaag dat er een relatie is tussen voeding en bepaalde huidaandoeningen, maar niet dat voeding zo’n belangrijke rol speelt. Het is erg interessant om te zien welke resultaten er behaald kunnen worden wanneer je met natuurlijke methoden kunt behandelen en/of adviseren. Neem bijvoorbeeld iemand met acneklachten die op zoek gaat naar de oorzaak van de acne. Hier wordt vaak niet gekeken of er niet indirect sprake is van darmklachten wat uiteindelijk acne kan veroorzaken. Huidzorg Royale kan dit verband dus gaan onderzoeken dankzij de studie Orthomoleculaire Voedingsleer en Suppletie Adviseur (O.V.S.A.), onderzoeken. En de acne gaan verminderen reguliere behandelingen én door de oorzaak (darmproblemen) aan te pakken met suppletie en mogelijk andere interventies.

Met andere voeding (huid)problemen aanpakken bij de bron

Het is inmiddels aangetoond dat een behandelwijze met voeding en voedingstoffen een belangrijke rol speelt bij diverse aandoeningen en ziektebeelden zoals obesitas, hart- en vaatziekten, ouderdomskwalen en kanker. Wat ik zo fascinerend vind aan de Orthomoleculaire Voedingsleer is dat je op een holistische wijze naar het probleem kijkt en op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak in plaats van symptomen te bestrijden zoals vaak in de medische geneeskunde en in de reguliere huidtherapie gebeurt.

 

Een betere gezondheid en huid dankzij betere voeding

Tot slot vinden wij allen een goede gezondheid heel belangrijk en de vraag is dan ook hoe gezond wil je worden en wat heb je daarvoor over? Gezond ouder worden (dus zonder kwaaltjes) willen we allemaal. Echter hoe kan je dit voor elkaar krijgen? Sinds de voedselindustrie vele voedselproducten heeft bewerkt, kan dit op een gegeven moment in je leven de nodige aandoeningen en ziektebeelden veroorzaken. Denk hierbij aan acne, onvruchtbaarheid en tal van andere problemen. Hieronder beschrijf ik een aantal tips voor het bevorderen van de gezondheid en gezonde huid.

 

Tips:

  1. Een gratis maar makkelijke tip is een uurtje eerder naar bed. Goede nachtrust doet wonderen met ons lichaam.
  2. Eet zo min mogelijk bewerkt voedsel. Kies voor onbespoten lokale, seizoenproducten of juist biologische voeding.
  3. Neem een dag vrij.
  4. Gebruik dagelijks de juiste multivitaminen. We krijgen helaas dagelijks niet alle voedingsstoffen binnen ongeachte hoe gezond en divers je ook eet.

 

Hulp van Huidzorg Royale

Herkent u dat uw huidproblemen mogelijk veroorzaakt worden door andere lichamelijke problemen? Laat Huidzorg Royale dit dan verder onderzoeken. Mogelijk kunnen wij uw huid verbeteren én ook uw lichamelijke klachten verhelpen door u te adviseren uw voedingspatroon te wijzigen, eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Heeft u vragen of wil u graag een eerste intakegesprek inplannen? Bel dan met Huidzorg Royale via 071-5426893.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak