Over Huidzorg Royale

Huidzorg Royale verzorgt deskundige huidtherapeutische behandelingen afgestemd op uw behoeften. Naast huidtherapie van uitstekende kwaliteit vinden we persoonlijk contact zeer belangrijk. De huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij kwaliteitsregister van Paramedici.

Plan uw behandeling

Biografie

“Van jongs af aan wist ik dat ik de zorg in wilde om mensen te helpen.”

Na de middelbare school besloot ik om doktersassistente te gaan studeren aan het Albeda college. Dit leek me een mooie opstap waarbij je veel medische kennis opdoet. Gedurende de opleiding heb ik diverse stages gelopen bij huisartsenpraktijken en het Erasmus ziekenhuis, waarbij ik toevallig ook bij een huidtherapeute in het ziekenhuis trerecht kwam voor een periode.

Vrijwel direct na mijn stage in het ziekenhuis werd ik door het hoofd van de afdeling aangenomen. Begin 2008 ben ik als doktersassistente gaan werken in het Erasmus Medisch Centrum op de poli Dermatologie waar ik uitstekende herinneringen aan heb over gehouden en heel veel werkervaring heb opgedaan in verschillende disciplines. Op de poli werkte ik met circa 30 dermatologen. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit assisteren bij de verschillende poli’s zoals wonden, verbandkamer, algemeen dermatologisch spreekuur (waarbij mensen bv. huidkankerplekjes laten controleren), eczeem-, psoriasis en vulva spreekuur, assisteren bij kleine ingrepen (OK ‘s), helpen bij de Research afdeling, spataderbehandelingen en assisteren op de SOA afdeling. Echter dankzij de korte stage bij de huidtherapeut wist ik dat ik huidtherapie wilde gaan doen.

Door de opleiding en de ervaringen tijdens de stages kreeg ik veel vrijstellingen voor de opleiding Huidtherapie. Sinds mijn 2e jaar van de opleiding Huidtherapeute ben ik werkzaam in de praktijk als huidtherapeute. Hierdoor had ik tijdens mijn afstuderen in 2012 al twee jaar ervaring als huidtherapeute. Ik mocht tijdens mijn studie ivm zwangerschap van mijn toenmalige werkgever de praktijk een tijd leiden. Uiteraard hield ik veel direct contact met de eigenaresse!

Tijdens mijn studie heb ik tevens stage gelopen in Duitsland. De reden hiervoor was omdat Duitsland erg vooruitstrevend was in het vakgebied Oedeemtherapie. Hierdoor heb ik me hierin goed kunnen verdiepen en specialiseren. Na mijn studie ben ik als huidtherapeute gaan werken gecombineerd met werkzaamheden voor een medisch speciaalzaak in Amsterdam. Ik werkte op locatie, deed huisbezoeken en ontving patiënten in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis.

Inmiddels heb ik sinds april 2015 mijn eigen praktijk in Leiderdorp. Ik heb dit zo lang mogelijk proberen te combineren met mijn andere werk in Amsterdam zo lang het kon. Nu werk ik volledig in mijn praktijk en ben ik erg tevreden hoe alles nu gaat. Van jongs af aan wist ik dat ik de zorg in wilde om mensen te helpen. Ik vind mijn werk heel erg leuk omdat ik diverse behandelingen bied waarbij ik zowel mensen met een zieke / beschadigd huid als mensen met een gezonde huid kan helpen. Daarom combineren we dan ook medisch- en cosmetische behandelingen.

Ik hoop dat u zo een goed beeld van mij en de praktijk hebt en wie weet kan ik u ooit van dienst zijn!

Huidtherapie Royale Leiderdorp

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak

Huidtherapie Huidzorg Royale Leiderdorp

Huidzorg Royale verzorgt deskundige huidtherapeutische behandelingen afgestemd op uw behoeften. Naast huidtherapie van uitstekende kwaliteit vinden we persoonlijk contact zeer belangrijk. De huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij kwaliteitsregister van Paramedici. Verder zijn de huidtherapeuten voorzien van een BIG registratie. Om mensen goed van dienst te zijn, staat betrouwbaarheid bij Huidzorg Royale hoog in het vandaal. Patiëntgerichte zorg en deskundige ondersteuning is voor Huidzorg Royale dan ook vanzelfsprekend. Ons doel is om “mensen lekkerder in hun vel te laten voelen”.

 

Specialisatie in Huid- en Oedeemtherapie

Onze huidtherapeuten hebben zich breed gespecialiseerd. Onder andere in laserontharen en Intense Pulsed Light (IPL) behandelingen. Door een divers en volledig aanbod aan IPL behandelingen kunnen we huidproblemen zoals vaatafwijkingen, roodheid, pigmentproblemen, littekens, huidveroudering en (over)beharing op een doeltreffend en veilige wijze behandelen. Daarnaast bieden wij acnétherapie, peelings, camouflagetherapie, elektro-coagulatie en oedeemtherapie. Verder wordt oedeemtherapie in een uitgebreid pakket aangeboden zoals manuele lymfedrainage (MLD), Amubulante Compressie Therapie (ACT), Endormologie (LPG) Medical Lymftaping en het aanmeten van Therapeutisch Elastische Kousen (TEK).

Up-to-date behandeltechnieken

Om de beste huidzorg te bieden werken wij met geavanceerde behandelapparatuur en houden we ontwikkelingen binnen de laser, IPL- en andere huidtherapiebehandelingen nauwlettend in de gaten. Door congressen, symposia en bij- en nascholingsdagen bij te wonen is onze kennis altijd up-to-date.

U bent bij Huidzorg Royale in goede ‘huidtherapeutische’ handen. Heeft u vragen over huidproblemen of behandelingen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen, nieuws & acties? U kunt zich onderaan de pagina aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Wat is een Huid- en Oedeemtherapeute?

Huidtherapie is een 4-jarige paramedische HBO-opleiding. Een huid- en oedeemtherapeut behandelt mensen met een zieke of beschadigde huid, veelal op doorverwijzing van een huisarts of een medisch specialist.

Sinds 2011 is de Directe Toegankelijkheid (DTH) ingevoerd, wat houdt in dat men ook zonder een verwijzing bij de huidtherapeute terecht kan. Echter is er wel voor de vergoeding van bepaalde behandelingen een verwijsbrief van belang. Het doel van de huidtherapeutische behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.

Het beroep huidtherapie is een relatief jong beroep in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Ondanks dat het beroep ruim dertig jaar bestaat is het nog steeds voor veel mensen een onbekende vak. Het beroep huidtherapie is opgenomen onder het art. 34 WET BIG. Dat houdt in dat huidtherapie een beschermende titel heeft en een huidtherapeute moet voldoen aan kwaliteitseisen wat betreft beroepsuitoefening. Zoals volgen van jaarlijks verplicht bij- en nascholingen om ingeschreven te staan in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Daarnaast bestaat er ook een klachtenregeling bij het klachtencommissie van de NVH. Klik hier voor meer informatie over de klachtenregeling.

De huidtherapeuten van Huidzorg Royale zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit zijn belangrijke voorwaarden voor vergoeding van behandelingen door de zorgverzekeraars.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak