Litteken

Bijna iedereen heeft wel ergens een litteken. Een gevolg van een verwonding, waterpokken of acné. Of u heeft striae. Strepen in de huid die ontstaan wanneer een bepaald lichaamsdeel snel groeit.

Plan uw intake

Littekenvorming tegengaan

Bijna iedereen heeft wel ergens een litteken. Een gevolg van een verwonding, waterpokken of acné. Of u heeft striae. Strepen in de huid die ontstaan wanneer een bepaald lichaamsdeel snel groeit. U kunt zich hieraan storen. Bij alle soorten littekens geldt dat het belangrijk is om zo snel mogelijk met littekentherapie te starten. Om verdere littekenvorming tegen te gaan. Tijdens het intakegesprek bespreken onze huidtherapeuten met u welke behandeling het meest geschikt is om uw litteken tegen te gaan.

Doeltreffende littekentherapie

Wanneer er sprake is van ernstige acné, dan kan er door diepe ontstekingen bindweefsel beschadigen. Dit kan leiden tot opvallende littekens. In welke mate iemand acnélittekens overhoudt ligt niet alleen aan de ernst van de acné. Maar ook aan de gevoeligheid van de huid voor littekenvorming. Om de uiterlijke gevolgen van acné zo veel mogelijk te verminderen biedt Huidzorg Royale een compleet traject van laserbehandelingen aan waarmee wij op dit gebied ongelooflijke resultaten boeken. Plan daarom zo snel mogelijk een vrijblijvende intake bij Huidzorg Royale. Na de intake geven wij u aan of uw huid geschikt is voor de behandelingen met de CO2 laser en hoeveel behandelingen u nodig heeft.

 

Vrijblijvende intake

Plan direct, zonder verwijzing van uw huisarts of specialist, kosteloos een intakegesprek in binnen twee weken. Ook mogelijk in de avonden of op zaterdag. Mocht u na deze uitgebreide intake besluiten geen behandeling te starten bij Huidzorg Royale, dan vragen wij een vergoeding van €25,-. Tijdens de intake wordt uw litteken bekeken. Wij geven u duidelijk inzicht in het te verwachten resultaat. U krijgt direct advies over een geschikte behandeling. Ons advies is afhankelijk van uw wensen en het soort litteken. Behalve laserbehandelingen bieden wij ook micro needling, microdermabrasie, peelings, massages en behandelingen met siliconen aan. Om verbetering inzichtelijk te maken, bieden wij de mogelijkheid om voor en na de behandeling foto’s te maken.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden maakt u zeker kans op gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Huidzorg Royale voldoet aan alle voorwaarden. Huidzorg Royale is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), is BIG-erkend en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Paramedici. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Kortom, u bent bij ons aan het juiste adres.

Littekentherapie

Littekentherapie kan pas toegepast worden wanneer de wond dicht is. Voor de beste resultaten worden onderstaande behandelmethoden vaak gecombineerd.

 

Fractional CO2 laserbehandelingen

Huidzorg Royale is speciaal geselecteerd, getraind en gecertificeerd om met de meest geavanceerde fractional CO2 laser van het hoogste niveau te mogen werken. Wij laseren met de grootste zorg. En veilig. Bij Huidzorg Royale loopt u geen enkel risico op verbranding van uw huid. Wij behandelen de huid diepgaand en met een verbluffend resultaat. De behandeling kan daardoor als intens worden ervaren. Na een korte herstelperiode zult u een grote verbetering zien van uw huid. Hoogwaardige crèmes behoren tot het complete traject. Deze zijn alleen te krijgen op voorschrift van professionals zoals een huidtherapeute van Huidzorg Royale.

 

Micro needling

Bij micro needling wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes die door vibratie kleine kanaaltjes in de huid maken. De huid wordt hierdoor zodanig verwond dat deze op een natuurlijke manier wordt geprikkeld het natuurlijke herstelproces op gang te brengen. Dit zorgt voor een egale en soepele huid, littekens worden zichtbaar minder. De naaldjes zijn instelbaar in lengte wat de effectiviteit van de behandeling verhoogt en de opname van producten verbetert.

 

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling die wordt ingezet om littekenweefsel te vervlakken. Tijdens de behandeling wordt een dun laagje van de bovenste huidlaag verwijderd. De huid wordt daardoor gestimuleerd om van onderaf nieuwe cellen aan te maken. De huidstructuur verbetert. De huid wordt na iedere behandeling zichtbaar mooier en gladder.

 

Peelings

Peelings bestaan uit vloeistoffen die de huid verbeteren door de bovenste laag te laten afschilferen. De vloeistoffen hebben unieke eigenschappen die de huid gladder maken. Het doel van de peeling is om vernieuwing van cellen te stimuleren. Littekens worden hierdoor zichtbaar egaler en gladder.

Littekenmassage

Door middel van speciale massagetechnieken verbetert de doorbloeding. De huid versoepelt en littekens worden vervaagd.

 

Endermologie (bindweefselmassage met LPG apparaat)

Intensieve bindweefselmassage wordt toegepast bij littekens die vastzitten aan de onderlaag. Deze behandeling stimuleert en verzacht verhard littekenweefsel.

 

Siliconenpleister en siliconengel

Siliconenpleisters en siliconengel herstellen de vochtbalans van de huid. Siliconen zijn in staat om littekenweefsel te verzachten, af te vlakken en gladder te maken. Daarnaast kan het klachten als pijn, jeuk en verkleuringen wegnemen.

Plan uw intake

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit bij ons te behandelen. Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. De praktijk is geopend in de avond en op zaterdag. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een intake