Oedeem

Heeft u last van ophoping van vocht? Bent u hierdoor beperkt in uw bewegingsvrijheid? Huidzorg Royale helpt u graag. Wij zijn gespecialiseerd in de meest vooruitstrevende behandelingen die oedeem verhelpen. Behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Plan onderstaand uw intake in onze praktijk in Leiderdorp. Tijdens de vrijblijvende intake onderzoekt onze therapeute welke behandeling u het gewenste resultaat biedt.

Plan uw afspraak

Daarom kiest u voor Huidzorg Royale

Oedeem is, afhankelijk van de mate waarin u hier last van heeft, een beperkende factor in uw leven. Verdere beperking of terugkerende vochtophopingen willen wij voorkomen. Wij doen er alles aan u hier zo goed mogelijk bij te helpen. Het doel van Huidzorg Royale is om u zich lekker in uw vel te laten voelen. Dit bereiken wij door onze missie “Royaal in zorg voor uw huid” ten volste uit te dragen. Als u kiest voor Huidzorg Royale, dan kiest u voor:

  • Effectief tegengaan van oedeem
  • Behandeling door medisch opgeleide therapeuten
  • Behandeling met de meest geavanceerde apparatuur
  • Een persoonlijk behandelplan
  • Uitstekende patiëntzorg
  • Geen wachtlijst

Huidzorg Royale wordt hooggewaardeerd door klanten.

Dat blijkt uit onderstaand gemiddelde rapportcijfer. Klik door naar Zorgkaart voor klant-ervaringen over onze therapie.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlHuidzorg Royale is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Oedeem Therapie Leiderdorp

Medische behandeling bij Oedeem

Bij oedeem is er sprake van ophoping van vocht. U kunt vermoeid zijn, een zwaar gevoel ervaren en daardoor beperkt zijn in uw bewegingsvrijheid. Dit ontstaat door te veel vochtaanvoer ten opzichte van de afvoer. Plekken waar oedeem vaak voorkomt zijn de voeten, enkels, benen, buik en longen. Er zijn verschillende soorten oedeem. Bij Huidzorg Royale wordt u zorgvuldig onderzocht, om de juiste oedeemsoort te bepalen. Op basis daarvan bespreken wij met u welke therapie geschikt is. In het persoonlijke behandelplan kiezen we voor de meest effectieve therapie. Vaak bestaat dit uit een combinatie van behandelmethoden zoals manuele lymfedrainage, endermologie, het gebruik van TEK, ambulante compressietherapie en lymfetaping.

 

Wat u zelf kunt doen bij Oedeem?

Bij oedeem is er veel wat u zelf kunt doen om uw toestand te verbeteren. Onze deskundigen kunnen u hier uitgebreid over informeren. Wij zullen specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen met u doornemen. Met als doel de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten te bevorderen. Behalve oefeningen, zijn er veel andere punten waar u bij oedeem op moet letten. Het voorkomen van wondjes is hier één van. Ieder wondje is een opening voor bacteriën en vormt infectiegevaar, wat oedeem kan verslechteren. Wij bespreken dit, en nog meer belangrijke punten, zorgvuldig met u.

lymfoedeem benen

Vergoeding Zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden maakt u zeker kans op gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Wij voldoen aan alle voorwaarden. Huidzorg Royale is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), is BIG-erkend en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Paramedici. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Kortom, u bent bij ons aan het juiste adres.

 

Vrijblijvende Intake bij Oedeem

Tijdens de intake doen wij uitgebreid onderzoek naar het soort oedeem waar u last van heeft. U krijgt direct advies over een geschikte behandeling of behandeltraject. Het aantal behandelingen kan per persoon verschillen en hangt nauw samen met het soort oedeem en in welke mate het aanwezig is. Er zijn verschillende behandelmethoden zoals manuele lymfedrainage, endermologie, het gebruik van TEK, ambulante compressietherapie en lymfetaping. Een belangrijk onderdeel van het einddoel is uw beheersing van het gedeelte van de therapie, dat gericht is op zelfstandige uitvoer.

Manuele Lymfe Drainage (MLD)

Manuele lymfedrainage is een zacht pompende massagetechniek. Toegepast om overtollig vocht uit het lichaamsdeel af te voeren. MLD stimuleert daarnaast de werking van het lymfstelsel. Vaak starten onze huidtherapeuten met MLD. Het lymfsysteem wordt geactiveerd en het vocht wordt naar de lichaamsdelen gemasseerd daar waar het beter afgevoerd kan worden.

 

Endermologie (bindweefselmassage met LPG apparaat)

LPG Endermologie is een unieke behandelmethode voor de huid en het onderliggende bindweefsel. Door middel van een vacuümtechniek met een technisch hoogwaardig apparaat, wordt een intensieve bindweefselmassage uitgevoerd. Endermologie wordt ingezet bij oedeem, bestraalde huid, pijn aan spieren of gewrichten, littekens en cellulitis.  Het doel van de massage is een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie, waardoor de huid soepeler, steviger en gezonder wordt. Onderhuidse verklevingen zoals littekens en cellulitis worden losgemaakt. Cellulitis vermindert en contouren verbeteren.

 

Therapeutische Elastische Kousen (TEK) aanmeten

Therapeutisch Elastisch Kousen worden ook wel ‘steunkousen’ genoemd. Het doel van TEK is het behouden van de behaalde resultaten. Doordat de steunkousen een constante druk uitoefenen op het betreffende lichaamsdeel wordt toename van vocht tegen gegaan. De steunkousen zijn in diverse kleuren in zowel confectie als op maat gemaakt leverbaar.

 

Ambulante Compressie Therapie (ACT)

Ambulante compressietherapie wordt ook wel zwachtelen genoemd. De behandeling bestaat uit beweging en tegendruk. Door verband aan te brengen ontstaat er tegendruk waardoor de bloedcirculatie zo veel mogelijk bevorderd wordt. Hierdoor verbetert de doorbloeding, waardoor de klachten afnemen. Het aanmeten van steunkousen is de volgende stap na ACT. Daarbij worden oefeningen meegegeven voor thuis. Deze zijn gericht op het mobiliseren van oedeem en het verbeteren van bewegingsfuncties.

 

Lymfetaping

Bij lymfetaping wordt er tape op een speciale manier op de huid aangebracht, waardoor het de lymfeafvoer stimuleert en verbetert. Ideaal voor plekken waar zwachtelen niet gemakkelijk is.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak