Oedeem

Heeft u last van ophoping van vocht? Bent u vermoeid, ervaart u een zwaar gevoel en bent u daardoor beperkt in uw bewegingsvrijheid? Dan kan er sprake zijn van oedeem. Dit ontstaat door te veel vochtaanvoer ten opzichte van de afvoer.

Plan uw intake

Oedeem

Heeft u last van ophoping van vocht? Bent u vermoeid, ervaart u een zwaar gevoel en bent u daardoor beperkt in uw bewegingsvrijheid? Dan kan er sprake zijn van oedeem. Dit ontstaat door te veel vochtaanvoer ten opzichte van de afvoer. Plekken waar oedeem vaak voorkomt zijn de voeten, enkels, benen, buik en longen. Er zijn verschillende soorten oedeem. Bij Huidzorg Royale wordt u zorgvuldig onderzocht, om de juiste oedeemsoort te bepalen. Op basis daarvan bespreken wij met u welke therapie geschikt is voor u. In het persoonlijke behandelplan kiezen we voor de meest effectieve therapie. Vaak bestaat dit uit een combinatie van behandelmethoden.

Wat u zelf kunt doen bij oedeem

Bij oedeem is er veel wat u zelf kunt doen om uw toestand te verbeteren. Wij zullen specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen met u doornemen. Hiermee wordt de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten bevorderd. Behalve oefeningen, zijn er nog andere punten die belangrijk zijn bij oedeem. Onze deskundigen bespreken dit zorgvuldig met u.

 

Vrijblijvende intake

Plan direct, zonder verwijzing van uw huisarts of specialist, kosteloos een intakegesprek in binnen twee weken. Ook mogelijk in de avonden of op zaterdag. Mocht u na deze uitgebreide intake besluiten geen behandeling te starten bij Huidzorg Royale, dan vragen wij een vergoeding van €25,-. Tijdens de intake doen wij uitgebreid onderzoek naar het soort oedeem waar u last van heeft. U krijgt direct advies over een geschikte behandeling of behandeltraject. Het aantal behandelingen kan per persoon verschillen en hangt nauw samen met het soort oedeem en in welke mate het aanwezig is. Er zijn verschillende behandelmethoden zoals manuele lymfedrainage, endermologie, het gebruik van TEK, ambulante compressietherapie en lymfetaping. Een belangrijk onderdeel van het einddoel is uw beheersing van het gedeelte van de therapie, dat gericht is op zelfstandige uitvoer.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden maakt u zeker kans op gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Huidzorg Royale voldoet aan alle voorwaarden. Huidzorg Royale is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), is BIG-erkend en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Paramedici. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Kortom, u bent bij ons aan het juiste adres.

Manuele Lymfe Drainage (MLD)

Manuele lymfedrainage is een zacht pompende massagetechniek. Toegepast om overtollig vocht uit het lichaamsdeel af te voeren. MLD stimuleert daarnaast de werking van het lymfstelsel. Vaak starten onze huidtherapeuten met MLD. Het lymfsysteem wordt geactiveerd en het vocht wordt naar de lichaamsdelen gemasseerd daar waar het beter afgevoerd kan worden.

 

Endermologie (bindweefselmassage met LPG apparaat)

LPG Endermologie is een unieke behandelmethode voor de huid en het onderliggende bindweefsel. Door middel van een vacuümtechniek met een technisch hoogwaardig apparaat, wordt een intensieve bindweefselmassage uitgevoerd. Endermologie wordt ingezet bij oedeem, bestraalde huid, pijn aan spieren of gewrichten, littekens en cellulitis.  Het doel van de massage is een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie, waardoor de huid soepeler, steviger en gezonder wordt. Onderhuidse verklevingen zoals littekens en cellulitis worden losgemaakt. Cellulitis vermindert en contouren verbeteren.

 

Therapeutische Elastische Kousen (TEK) aanmeten

Therapeutisch Elastisch Kousen worden ook wel ‘steunkousen’ genoemd. Het doel van TEK is het behouden van de behaalde resultaten. Doordat de steunkousen een constante druk uitoefenen op het betreffende lichaamsdeel wordt toename van vocht tegen gegaan. De steunkousen zijn in diverse kleuren in zowel confectie als op maat gemaakt leverbaar.

 

Ambulante Compressie Therapie (ACT)

Ambulante compressietherapie wordt ook wel zwachtelen genoemd. De behandeling bestaat uit beweging en tegendruk. Door verband aan te brengen ontstaat er tegendruk waardoor de bloedcirculatie zo veel mogelijk bevorderd wordt. Hierdoor verbetert de doorbloeding, waardoor de klachten afnemen. Het aanmeten van steunkousen is de volgende stap na ACT. Daarbij worden oefeningen meegegeven voor thuis. Deze zijn gericht op het mobiliseren van oedeem en het verbeteren van bewegingsfuncties.

 

Lymfetaping

Bij lymfetaping wordt er tape op een speciale manier op de huid aangebracht, waardoor het de lymfeafvoer stimuleert en verbetert. Ideaal voor plekken waar zwachtelen niet gemakkelijk is.

Plan uw intake

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit bij ons te behandelen. Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. De praktijk is geopend in de avond en op zaterdag. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een intake