Wat zijn antioxidanten eigenlijk?

In mijn vorige blog heb ik het heel kort gehad over antioxidanten. Dit zijn unieke, superkrachtige stofjes die afkomstig zijn uit de natuur. Antioxidanten kom je weleens tegen in verschillende media maar wat zijn antioxidanten nou eigenlijk en wat is hun functie in huidverzorgingsproducten? Werkt het echt en wat heeft SkinCeuticals ermee te maken?

Door middel van het volgende voorbeeld leg ik de werking van een antioxidanten uit. Snij een appel door de helft. Breng op de ene helft citroensap oftewel antioxidanten aan en de andere helft niet. Na 20 minuten verkleurt de helft zonder antioxidant bruin door de zuurstof die aanwezig is in de lucht. Door het gebruik van antioxidanten behoudt de appel zijn kleur.

Wat doen antioxidanten en vrije radicalen?

Antioxidanten beschermen ons DNA in de cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de “bad guys” die schade kunnen veroorzaken aan de cellen. Wanneer ons lichaam langdurig bloot wordt gesteld aan vrije radicalen, zijn zij hoofdzakelijk verantwoordelijk voor huidveroudering en kunnen mogelijk hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel tot gevolg hebben.

 

Werken antioxidanten echt?

Tegenwoordig zijn antioxidanten in cosmetica helemaal ‘in’. Op de vraag of de antioxidanten echt werken, is het antwoord jazeker! Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat antioxidanten welke in cosmeticaproducten toegepast zijn, vrije radicalen wegwerken. Hieronder een link naar verschillende studies over antioxidanten van SkinCeuticals waarmee de effectieve werking van antioxidanten bewezen is.

Studies naar antioxidanten van SkinCeuticals 

Hoe ontstaan vrije radicalen?

Vrije radicalen ontstaan bij normale stofwisseling, maar ook bij roken en zonnen. Daarnaast kunnen bij bepaalde ziekten veel vrije radicalen worden gevormd, zoals bij ontstekingsreacties.

 

Welke stoffen werken als antioxidant?

Een bekende en succesvolle combinatie is die van vitamine C (L-Ascorbic acid), vitamine E (Tocopherol) en Ferulic acid waarvan de antioxidantwerking duidelijk is aangetoond. Antioxidanten maken vrije radicalen onschadelijk om DNA-beschadiging van de cellen te voorkomen. En dus uiteindelijk het behoud van een jong en mooie huid.

 

Lichaamseigen antioxidanten

Van nature hebben we antioxidanten in onze huid die de bad guys wegwerken. Helaas is dit niet altijd voldoende omdat het aantal vrije radicalen sterk kan toenemen door bijvoorbeeld roken, blootstelling aan de zon, overmatige irritatie of exfoliatie. Daarnaast neemt met de jaren de voorraad antioxidanten helaas ook nog eens af. Redenen genoeg om je tekorten zo snel mogelijk aan te vullen door voeding en door gebruik van Cosmeceuticals.

 

SkinCeuticals

Bij Huidzorg Royale is er sinds kort de bekende antioxidanten van SkinCeuticals verkrijgbaar. SkinCeuticals zijn zogenaamde cosmeceuticals: dit zijn producten die tussen geneesmiddelen en cosmetica in zitten. Cosmeceuticals bevatten ingrediënten met bewezen effect. Ze bevatten namelijk bioactieve ingrediënten en werken in tegenstelling tot “traditionele cosmetica” op resultaat. Dit komt door hogere en betere percentages actieve werkzame stoffen.

 

Antioxidant: voorkom schade aan de huid van binnenuit

UV-stralen, infraroodstraling, vervuiling en leefstijlfactoren genereren schadelijke vrije radicalen welke de huid vroegtijdig doen verouderen. SkinCeuticals-antioxidanten neutraliseren deze onstabiele moleculen en fungeren als een tweede verdedigingslinie tegen lichtbeschadiging en versnelde huidveroudering. Naast het voorkomen van schade, is bewezen dat de antioxidanten van SkinCeuticals de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels, verslapping en hyperpigmentatie verbeteren door vrije radicalen te neutraliseren en de productie van collageen te stimuleren.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak