Spider naevus

 

Een spider naevus is onschuldig en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Het gaat om een plaatselijke vaatverwijding van een vaatje. Het ziet eruit als een rood stipje met in het midden uitlopers, zoals een spin. Ze worden ook vaak gezien bij zwangere vouwen.

 

Wat is de oorzaak?

Het ontstaan heeft waarschijnlijk te maken met hormonale factoren en bepaalde ziektes zoals lever- en schildklierafwijkingen.

 

Wat is de behandeling?

Wanneer een spider naevus cosmetisch storend is, is dit goed te behandelen met elektrocoagulatie.

 

Elektrocoagulatie bij Spider Naevus

De behandeling wordt uitgevoerd met elektrocoagulatie. Dit is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes en gesprongen adertjes worden aangepakt. Bij elektrocoagulatie wordt d.m.v. een dun naaldje met elektrische stroompjes de oppervlakkige huidoppervlakte verhit door aan te stippen, waardoor de bloedvaatjes worden dicht gebrand. Dit verkleurt en verschrompelt en laat vanzelf na een tijdje los. Meer info over Elektrocoagulatie.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt behandeling in het gelaat meestal vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met Huidzorg Royale.

Maak een afspraak

 

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.