Diffuse roodheid

Diffuse roodheid komt veel voor bij mensen met een lichte huidtype waarbij leeftijd geen rol speelt. Diffuse roodheid wordt verdeeld in wegdrukbare en niet wegdrukbare roodheid. Wegdrukbare roodheid wil zeggen dat het om een vluchtige roodheid gaat die snel weer wegtrekt. Blozen, koorts, stress, allergie, alcohol, vermoeidheid, opvliegers en hoge bloeddruk zijn voorbeelden hiervan. Niet wegdrukbare roodheid is blijvende roodheid die meestal voorkomt bij huidproblemen zoals couperose, rosacea, overgevoelige huid en zonnehals.

 

Wat is de oorzaak?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor sommige mensen wel en andere geen last krijgen van roodheid. Het is meestal het gevolg van een overgevoelige huid, waarbij de huidbarrière aangetast is. Het kan een erfelijke aanleg hebben (meestal wordt roodheid vaak in de families gezien). Diffuse roodheid kan echter voorkomen bij huidproblemen zoals bij couperose, rosacea, overgevoelige huid of bij zonnehals.

 

Huidproblemen met diffuse roodheid

Er zijn bepaalde huidproblemen die diffuse roodheid met zich mee brengen.

1. Roodheid door couperose: Bij couperose ontstaat de roodheid door de aanwezige verwijde bloedvaatjes. Dat geeft namelijk een rode kleur.

2. Roodheid door rosacea: Bij rosacea zijn er niet alleen de aanwezige gesprongen adertjes. Ook een ontstoken huid kan enigszins zorgen voor een diffuse roodheid.  Bij rosacea is er namelijk sprake van een ontsteking van de gezichtshuid. De rosacea heeft verschillende stadia  die een huid kan meemaken. Het belangrijkst bij rosacea is het rustig houden van de huid.

3. Roodheid door overgevoelige huid: Bij een gevoelige huid is de barrièrelaag aangetast, waardoor de huid continu geïrriteerd is. Een overgevoelige huid kan gaan ontsteken zoals bij rosacea. Dit huidprobleem wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. De huid geeft klachten als branden, stekend en trekkerig gevoel, waardoor de kleur van de huid rood wordt.

4. Roodheid door poikiloderma van civatte: Dit is een onschuldige huidaandoening dat voorkomt op zonbeschenen delen. Het wordt ook wel ‘zonnehals’ genoemd. Het wordt veroorzaakt door pigmentstoornis in combinatie met zonschade en huidverouderingsverschijnselen. Vrouwen met een lichte huidtype hebben er meer last van dan mannen. De zonnehals ziet er grillig rood/bruin uit met witte stippeltjes.

 

Wat is de behandeling van diffuse roodheid?

Vaatproblemen in het gezicht of hals kunnen als ontsierend worden gezien. De huidtherapeuten van Huidzorg Royale helpen patiënten met couperose, spider naevus, en rosacea om de gevolgen te verminderen. De behandeling van diffuse roodheid wordt uitgevoerd door lichtflitstherapie en camouflagetherapie.

 

1. Lichtflitstherapie

Algehele roodheid wordt behandeld met lichtflitstherapie. De behandeling bestaat uit een kuur van 6 behandelingen of meer. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtig licht uitgezonden en opgenomen door de aanwezige roodheid in de bloedvaatjes. Door de warmte worden de bloedvaatjes dicht gebrand. Meer info over IPL bij roodheid.

 

2. Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie gaat de huidtherapeute samen met u op zoek naar de juiste kleur camouflage wat overeenkomt met uw huidskleur. Eenmaal de juiste kleur gevonden, gaat de huidtherapeute u instrueren hoe het product aan te brengen. De kleurafwijkingen en littekens op uw huid kunnen voor onprettige gevoelens zorgen waardoor u gevoelens van schaamte en onzekerheid kunt krijgen. Meer info over Camouflagetherapie.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acné in het gelaat meestal (tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Acnétherapie van het lichaam wordt niet altijd vergoed. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met de huidtherapeut.

Maak een afspraak

 

Stel ons uw vraag

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.