Couperose

 

Couperose wordt ook wel gesprongen adertjes (teleangiëctastieën) genoemd. De rode of blauwe vaatjes bevinden zich op de wangen, neus, kin en soms in de hals of decolleté. Het gaat om niet wegdrukbare roodheid. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan mannen. De uitgezette vaatjes kunnen klachten als branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk geven.

 

Wat is de oorzaak van couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige vaatjes in de huid slapper worden en daardoor gaan verwijden. Dit komen door de volgende factoren;

  • Erfelijkheid (couperose komt voor binnen de families)
  • Overmatige zonblootstelling (zon breekt collageen van de huid af wat zorgt voor veerkracht en stevigheid. Hierdoor wordt de wand van de oppervlakkige vaatjes slapper en kunnen de vaatjes gaan verwijden.
  • Huidtypen (mensen met een lichte huidtypen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van couperose dan mensen met een donkere huid)
  • Langdurig gebruik van corticosteroïd crèmes of zalven ( dit maakt de huid dunner, waardoor de adertjes beter zichtbaar worden).
  • Temperatuurschommelingen (van koud naar warm of andersom kan teveel druk geven aan de fijne vaatjes waardoor ze niet zo goed meer kunnen functioneren)
  • Alcoholgebruik (alcohol verwijd de bloedvaten)

 

 Wat is de behandeling van couperose?

De behandeling van couperose kan uitgevoerd worden met bevredigend resultaat door lichtflitstherapie, elektrocoagulatie en camouflagetherapie.

 

1. Lichtflitstherapie bij Couperose

Couperose wordt behandeld met lichtflitstherapie. De behandeling bestaat uit minimaal 2 behandelingen of soms meer. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtig licht uitgezonden en opgenomen door de aanwezige roodheid in de bloedvaatjes. Door de warmte worden de bloedvaatjes dicht gebrand. Meer info over IPL bij roodheden.

 

2. Elektrocoagulatie bij Couperose

De behandeling van couperose wordt uitgevoerd met elektrocoagulatie. Dit is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes en gesprongen adertjes worden aangepakt. Bij elektrocoagulatie wordt d.m.v. een dun naaldje met elektrische stroompjes de oppervlakkige huidoppervlakte verhit door aan te stippen, waardoor de bloedvaatjes worden dicht gebrand. Dit verkleurt en verschrompelt en laat vanzelf na een tijdje los. Meer info over Elektrocoagulatie.

 

3. Camouflagetherapie bij Couperose

Bij camouflagetherapie gaat de huidtherapeute samen met u op zoek naar de juiste kleur camouflage wat overeenkomt met uw huidskleur. Eenmaal de juiste kleur gevonden, gaat de huidtherapeute u instrueren hoe het product aan te brengen. De kleurafwijkingen en littekens op uw huid kunnen voor onprettige gevoelens zorgen waardoor u gevoelens van schaamte en onzekerheid kunt krijgen. Meer info over Camouflagetherapie.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van couperose in het gelaat meestal vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met Huidzorg Royale.

Maak een afspraak

 

Couperose

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.