Sproeten

Sproeten zijn kleine of wat grotere, lichtbruine tot donkerbruine vlekjes op de huid. Het zijn onschuldige pigmentvlekken die op de zonbeschenen huid voorkomen. Sproeten zijn ophopingen van melanine in de opperhuid, die vaker in de zomermaanden wordt gezien. Ze komen vaker voor bij mensen met een licht huidtype (mensen met blond of rood haar). Sproeten ontstaan in de kindertijd vanaf het moment dat kinderen buiten spelen en dus in contact komen met de zonlicht. Hoewel sommige mensen sproeten niet mooi vinden, zijn sproeten wel een van de zeven schoonheden! Sproeten worden in het Latijns efeliden genoemd.

 

Wat zijn de oorzaken van sproeten?

  • Erfelijkheid; wanneer ouders sproeten hebben, is de kans groot dat de kinderen het ook krijgen. Dit omdat de families vaak dezelfde huidtypen delen, waardoor zij ook te maken krijgen met dezelfde huidaandoeningen.
  • Huidtype; mensen met rood haar, bleke huid en lichte kleur ogen hebben een grotere kans op het ontwikkelen van sproeten. Daarnaast kunnen mensen met blond of bruin haar ook sproeten ontwikkelen.
  • Blootstelling aan de zonlicht; wanneer de huid in contact komt met de zon neemt de aanmaak van pigment in de huid toe, waardoor er geen goede verdeling van het pigment plaatsvindt. Hierdoor ontstaan er ophopingen van pigment in de huid die als sproeten worden gezien.

 

Wat is de behandeling ?

Sproeten zijn seizoensgebonden. In de zomermaanden treden ze op en in de wintermaanden gaan ze weer weg. Hoewel sproeten niet gevaarlijk zijn, zijn er mensen die ze niet mooi vinden. In dat geval zijn er een aantal behandelingen die toegepast kunnen worden. De behandeling van sproeten is gericht op voorkomen van verergering van de pigmentvlek, reductie pigmentaanmaak, pigmentvlek vervagen en gebruik van producten thuis als ondersteuning van de behandeling. De behandelingen die toegepast worden zijn peeling, lichtflitstherapie en gebruik van therapeutische producten.

 

1. Voorkomen dat sproeten erger worden

Het gebruik van een zonnebrandmiddel is essentieel als het gaat om verergering voorkomen. Een goede SPF of zonnebrandmiddel dient boven factor 25 te zijn. Ook dient de huid dagelijks regelmatig ingesmeerd te worden tussen 11 uur ‘s ochtend en 2 uur ’s middags, omdat de zonkracht dan het hoogst is. Verder dient het gebruik van een anticonceptie stopgezet te worden wanneer dit middel juist zorgt voor pigmentontwikkeling.

 

2. Peeling

Bij Huidzorg Royale werken wij met de peelings van DermaQuest zoals MangoBrite, SkinBrite en Modified Jessner. Wat deze peelings gemeen hebben is “melkzuur “ wat een oplichtend effect heeft en de pigmentaanmaak reguleert. Meer info over Peelings.

 

3. Lichtflitstherapie

De sproeten kunnen het beste behandeld worden met lichtflitstherapie. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtige licht uitgezonden door de IPL en opgenomen door het aanwezige pigment in de sproeten. Door de warmte worden de sproeten vernietigd. De omringende huid blijft intact. Meer info over IPL Pigmentvlekken.

 

4. Camouflagetherapie

Lycogel is een ademende en corrigerende foundation voor sproeten, die de huid op cellulair niveau met zuurstof verrijkt.  Lycogel biedt uitkomst, aangezien deze het pigmentvlek camoufleert en tevens de huid verzorgt en verzacht. Daarnaast bevat Lycogel SPF 30 en beschermt daarmee de huid tegen nieuwe ontwikkeling van pigment. Meer info over Camouflagetherapie.

 

5. Therapeutische producten

Een voorwaarde om de beste resultaten te krijgen is de behandelingen te combineren met producten thuis. Deze producten vervagen de onregelmatige huidtint, hebben een egaliserende werking in de huid en bevatten hoge concentraties werkzame stoffen zoals (pigment onderdrukkers, antioxidanten en retinol).

 

  • Retinol; (Werkstofconcentraat A16Booster 16-voudige hoger geconcentreerd dan vitamine A i.c.m Detoxifying
  • Vitamin Cream SPF 15.
  • Melkzuur; (Skin brightening serum en Illuminating Serum)
  • Salicylzuur (Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel)
  • Vitamin C Booster Concentrate (met 20 % puur vitamine C-derivaat)
  • Ultimate Protecting Balm SPF 50

 

Maak een afspraak

 

sproeten

Ervaringen

Stel ons uw vraag

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.