Is MeLine een oplossing voor hyperpigmentatie?

Na de hitte van de afgelopen weken gaan we langzaamaan weer naar de het einde van de zomer. De zon gaat weer wat minder fel schijnen, ook zal het niet meer zo lang zijn als de afgelopen weken. Toch heeft de zon enorm veel invloed gehad op onze huid zoals het stimuleren van pigment aanmaak. In deze blog ga ik wat dieper in op pigment en een bekend huidprobleem, namelijk hyperpigmentatie. Om dit ook daadwerkelijk te tonen en ervaren, heb ik in overleg met een cliënt enkele foto’s en ervaringen gedeeld in de blog. Bij deze dan ook mijn dank aan de desbetreffende cliënte.

Wat is pigment?

Wanneer we kijken naar de verschillende omschrijvingen dan zien we voornamelijk het woord kleurstof voorbijkomen. Deze kleurstoffen worden door cellen binnen het lichaam aangemaakt, de melanocyten (pigmentcellen). Onder invloed van zonlicht (Uv-straling) en hormonen worden deze cellen gestimuleerd om meer pigment aan te maken. Dit pigment, ook wel bekend als melanine, is onze natuurlijke bescherming tegen zonlicht en bepaalt tevens voor een behoorlijk gedeelte de kleur van onze huid. Hoe meer pigmentcellen er worden aangemaakt, des te donkerder de huid en mogelijk pigmentvlekken. Onze huid is één van onze eerste afweermechanismen van het lichaam dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat de huid ook zo optimaal mogelijk functioneert.

 

Wat is Hyperpigmentatie?

Waar we veel in de praktijk mee te maken hebben, is hyperpigmentatie. Bij hyperpigmentatie spreken we van een huidaandoening waarbij er te veel pigment aanwezig is in de huid. Hyperpigmentatie kan iemand al sinds zijn of haar geboorte last van hebben maar het kan ook op latere leeftijd ontstaan. Los van het ontstaan, zijn er ook heel veel verschillende soorten hyperpigmentatie. Ik heb helaas niet zoveel ruimte om alle soorten hyperpigmentatie te beschrijven en mocht u hier toch wat meer vragen over hebben dan verzoek ik u om langs te komen zodat we het kunnen bekijken en beoordelen.

 

Welke behandeling biedt Huidzorg Royale tegen hyperpigmentatie?

Tot voor kort was er nog niet echt een specifieke behandeling in combinatie met producten verkrijgbaar om hyperpigmentatie te behandelen. Er waren wel een aantal mogelijkheden maar een volledig concept ontbrak. Met de komst van MeLine kwam hier verandering in. Met MeLine kunnen alle vormen van hyperpigmentatie worden behandeld en het betreft ook nog een volledig traject inclusief thuis gebruik van verschillende producten. Dit was voor mij ook de reden om dit aan te gaan bieden. Voor meer informatie met betrekking tot de behandeling zelf verzoek ik u om de speciale MeLine pagina te bezoeken op onze website.

Meline

Is MeLine een oplossing voor hyperpigmentatie?

Om u wat meer indruk van een MeLine behandeling te geven, heb ik aan een cliënt van mij gevraagd of ik haar foto’s mocht gebruiken en wat korte ervaringen erbij te vermelden. Om deze ervaringen ook daadwerkelijk te tonen, mocht ik ook enkele foto’s van voor, tijdens en na de behandeling bijvoegen. Ik wil bij deze mijn cliënte, dan ook erg bedanken voor het (mogen) delen van haar ervaring. Op bijgevoegde foto’s kunt u goed zien hoe hyperpigmentatie op het gezicht eruit ziet voor en na de behandeling.

behandeling hyperpigmentatie

Waar had je last van en hoe lang had je hier al last van?

Ik had al zeker 7 jaar last van hyperpigmentatie en had van alles geprobeerd. Van lasertherapie, peeling, dure crèmes. Niets bracht echter helaas een blijvend resultaat. Toen hoorde ik van MeLine, en dacht ik: niet geschoten is altijd mis! Ik was er wel wat sceptisch over in het begin maar Zahra had het resultaat bij anderen laten zien waardoor ze mij wist te overtuigen.

 

Hoe ben je met MeLine in aanraking gekomen?

Op voorhand had ik nog nooit van MeLine gehoord. Ik heb van Zahra alle informatie gekregen over MeLine.

 

Hoe heb je het MeLine traject ervaren?

Erg positief. Het effect was al direct na één peeling te zien! En wat mij blij verraste was het feit dat het ook echt weg bleef. De huidproducten die je erbij moet gebruiken voor thuis zijn simpel te combineren met de dagelijkse huidverzorging. De beschrijving en begeleiding die ik erbij kreeg was goed en duidelijk, het schema ziet er ingewikkelder uit dan het is. Omdat het toch een behoorlijk intensieve behandeling is, is het fijn dat dit allemaal goed geregeld is.

 

Wat viel mee en wat viel tegen?

De peeling vond ik wel heftig. Bij de tweede peeling wist ik dat ik daarom geen afspraken moest inplannen voor de dagen erna. Mijn huid ging namelijk heel erg vervellen, maar gelukkig was het na een paar dagen alweer rustig. Een mooie bijkomstigheid was dat niet alleen de pigmentvlekken wegbleven, maar mijn huid ging ook helemaal stralen. Zelfs andere mensen in mijn omgeving viel dit op.

 

Voldoen de resultaten aan je verwachtingen?

100%!

 

Zou je MeLine aanraden aan anderen?

Absoluut!

 

Vraag het Huidzorg Royale

Heb je vragen over pigment of hyperpigmentatie? Bel dan met Huidzorg Royale via 071-5426893 of plan een intake.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak