Poikiloderma van Civatte

 

Dit is een onschuldige huidaandoening dat voorkomt op zonbeschenen delen. Het staat bekend als Erythrosis interfollicularis colli, wat letterlijk ‘roodheid tussen de haarzakjes van de hals’ betekent. (Ook wel zonnehals genoemd). Vrouwen met een lichte huidtype hebben er vaker last van dan mannen. De zonnehals ziet er grillig, rood/bruin met witte stippels uit. De huid is dun, voelt hobbelig aan en heeft een kippenvel structuur wat symmetrisch aan de hals voorkomt.

 

Wat is de oorzaak van Poikiloderma van Civatte?

Zonnehals ontstaat door een combinatie van verschillende factoren zoals overmatige blootstelling aan zonlicht (dit is de belangrijkste factor, vanwege de vele huidschade!), hormonale factoren (bij vrouwen in overgang) en bij huidveroudering.

 

Wat is de behandeling van poikiloderma van civatte?

Aangezien zonlicht de grootste boosdoener is van het ontstaan van zonnehals, is het erg belangrijk om verergering van zonnehals te voorkomen door gebruik van een SPF 30 of hoger. Verder kunnen symptomen zoals vlekjes en roodheid behandeld worden met lichtflitstherapie.

 

1. IPL-Lichtflitstherapie bij Poikiloderma van Civatte

Zonnehals wordt behandeld met lichtflitstherapie in een kuur vorm van 6 of soms meer behandelingen. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtig licht uitgezonden en opgenomen door de aanwezige roodheid in de bloedvaatjes en in de huid. Door de warmte worden de bloedvaatjes dicht gebrand. Meer info over IPL Pigmentvlekken.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van Poikiloderma van Civatte in het gelaat meestal (tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Therapie van het lichaam wordt niet altijd vergoed. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met de huidtherapeut.

Maak een afspraak

 

Ervaringen

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.