Lentigo Senillis

 

Een ouderdomsvlek is een onschuldige, egaal bruine pigmentvlek die optreedt bij oudere mensen door jarenlange blootstelling aan de zonlicht. Een andere benaming hiervoor is lentigo solaris, ouderdomsvlekken of levervlekken (omdat de kleur op de lever lijkt). Ouderdomsvlekken komen bij 90 % van de blanke bevolking boven de 60ste levensjaar voor. De vlekken komen voor in het gelaat, decolleté, schouders, bovenkant van de armen en op de handruggen. De grootte van de zonnevlek kan variëren van millimeters tot 2 centimeter.

 

Wat is oorzaak van ouderdomsvlekken?

De oorzaak van ouderdomsvlekken is een toename van melanine in de huid door overmatige blootstelling aan de zon. Hoe langer een persoon blootgesteld is aan de zon gedurende het leven, hoe groter de kans is op ontwikkeling van de ouderdomsvlek. Ouderdomsvlek is dan ook een teken van de huid die zich continu heeft moeten beschermen tegen de uv-stralen. Overmatig zonnen brengt veel schade met zich mee. Het tast namelijk de elastine vezels aan, die zorgen voor soepelheid en veerkracht van de huid. Daarom is het verstandig om de huid goed in te smeren met een hoge factor. Gelukkig heeft de zon ook positieve invloeden zoals de aanmaak van endorfine (stof waardoor we ons gelukkig voelen) en aanmaak van vitamine D.

 

Wat is behandeling van ouderdomsvlekken?

Het is belangrijk om eerst een onderscheid te maken om welke soort pigmentvlek het gaat en aan de hand daarvan een geschikt behandelplan op te stellen. De behandeling van ouderdomsvlekken bestaan uit lichtflitstherapie, peeling, camouflagetherapie en gebruik van therapeutische producten.

 

1. Lichtflitstherapie bij ouderdomsvlekken

De ouderdomsvlekken kunnen het beste behandeld worden met lichtflitstherapie. Dit maakt de ouderdomsvlekken minder opvallend. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtige licht uitgezonden door de IPL en opgenomen door het aanwezige pigment in de ouderdomsvlekken. Door de warmte wordt de pigmentvlek vernietigd. De omringende huid blijft echter intact. Meer info IPL Pigmentvlekken.

 

2. Peeling bij hyperpigmentatie

Bij Huidzorg Royale werken wij met de peelings van DermaQuest zoals MangoBrite, SkinBrite en Modified Jessner. Wat deze peelings gemeen hebben is melkzuur wat een ‘oplichtend effect’ heeft en de pigmentaanmaak reguleert. Meer info over Peelings.

 

3. Camouflagetherapie bij ouderdomsvlekken

Bij camouflagetherapie gaat de huidtherapeute samen met u op zoek naar de juiste kleur camouflage wat overeenkomt met uw huidskleur. Eenmaal de juiste kleur gevonden, gaat de huidtherapeute u instrueren hoe het product aan te brengen. De kleurafwijkingen en littekens op uw huid kunnen voor onprettige gevoelens zorgen waardoor u gevoelens van schaamte en onzekerheid kunt krijgen. Meer info over Camouflagetherapie.

 

4. Therapeutische producten bij ouderdomsvlekken

Een voorwaarde om de beste resultaten te krijgen is dat de behandelingen gecombineerd worden met producten thuis. Deze producten vervagen de onregelmatige huidtint, hebben een egaliserende werking in de huid en bevatten hoge concentraties werkzame stoffen zoals (pigment onderdrukkers, antioxidanten en retinol).

 

  • Retinol; (Werkstofconcentraat A16Booster 16-voudige hoger geconcentreerd dan vitamine A i.c.m Detoxifying
  • Vitamin Cream SPF 15.
  • Melkzuur; (Skin brightening serum en Illuminating Serum)
  • Salicylzuur (Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel)
  • Vitamin C Booster Concentrate (met 20 % puur vitamine C-derivaat)
  • Ultimate Protecting Balm SPF 50

 

Maak een afspraak

 

Lentigo Senillis

Ervaringen

Stel ons uw vraag

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.