Dermatosis Papilosa Nigra

 

Dermatosis papilosa nigra staat voor ‘zwarte of bruine bobbeltjes die in de gezichtshuid voorkomen bij Aziatisch en mensen met donkere huid’. Ze kunnen een doorsnede van 1-3mm krijgen en zijn licht verheven. Ze komen voor op de wangen, voorhoofd, hals en borst. Het is een variant van verruca seborroica (ouderdomswratten). Dit wordt bij veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

 

Wat is de oorzaak?

Wat de precieze oorzaak is de van deze aandoening is onduidelijk. Wel wordt er een verband gezien met erfelijkheid, zon en een bepaalde huidtype.

 

Wat is de behandeling van Dermatosis Papilosa Nigra?

Op zich is de aandoening onschuldig en hoeft het niet behandeld te worden, tenzij men cosmetisch bezwaar heeft. In dat geval kan de huidtherapeute de bruinzwarte bultjes zorgvuldig verwijderen.

 

1. Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie betekent dicht branden door middel van elektrische stroom. Het is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes en gesprongen adertjes worden aangepakt. Bij elektrocoagulatie wordt d.m.v. een dun naaldje met elektrische stroompjes de oppervlakkige huidoppervlakte verhit. Dit verkleurt en verschrompelt en laat vanzelf na een tijdje los. Meer informatie over Elektrocoagulatie.

Maak een afspraak

 

Dermatosis Papilosa Nigra

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.