Café-au-lait vlekken

 

Café-au-lait vlekken zijn egale pigmentvlekken die de kleur van koffie met melk hebben. Het zijn onschuldige pigmentvlekken en zijn aanwezig vanaf de geboorte. Naarmate een kind groeit kan de pigmentvlek groter en donkerder worden. Het komt bij 10-20% van de bevolking voor. Het heeft een ovale vorm en is scherp begrensd.

 

Wat is de oorzaak van café-au-lait vlek?

In onze huid zitten veel pigmentcellen (melanocyten) die pigment aanmaken. Door een fout in de pigmentcel wordt er teveel pigment aangemaakt.

 

Wat is de behandeling van café-au-lait vlek?

Café-au-lait vlekken zijn onschuldige pigmentvlekken welke door mensen als cosmetisch storend ervaren kunnen worden. Het pigment bevindt zich in de bovenste huidlaag en is daardoor goed te behandelen met lichtflitstherapie en camouflagetherapie.

 

1. Lichtflitstherapie

De pigmentvlek kan lichter gemaakt worden, echter helemaal weg gaat het helaas niet. Café-au-lait vlekken behandelen met oplichtende peeling of bleken werkt niet. Wat het pigmentvlek minder opvallend maakt is de lichtflitstherapie. De behandeling bestaat uit een kuur van minimaal zes behandeling of meer. Bij lichtflitstherapie wordt er zeer krachtig licht uitgezonden en opgenomen door het aanwezige pigment in de pigmentvlek. Door de warmte wordt de pigmentvlek vernietigd. Deze behandelmethode is bedoeld voor donker pigment. Meer info over IPL Pigmentvlekken.

 

2. Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie gaat de huidtherapeute samen met u op zoek naar de juiste kleur camouflage wat overeenkomt met uw huidskleur. Eenmaal de juiste kleur gevonden, gaat de huidtherapeute u instrueren hoe het product aan te brengen. De kleurafwijkingen en littekens op uw huid kunnen voor onprettige gevoelens zorgen waardoor u gevoelens van schaamte en onzekerheid kunt krijgen. Meer info over Camouflagetherapie.

Maak een afspraak

 

Café-au-lait vlekken

Ervaringen

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.