Hypertrichose

 

Hypertrichose wil zeggen “meer haargroei”. Het gaat om overbeharing op plekken waar mensen normaal licht behaard zijn, zoals armen en benen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Het kan aangeboren zijn, maar kan ook op een later leeftijd ontstaan. Hypertrichose kan lokaal, maar zich ook over het gehele lichaam voordoen. Hypertrichose wordt meestal cosmetisch storend ervaren. Soms kan hypertrichose ook een uiting zijn van een ziekte of syndroom.

 

Wat is de oorzaak van hypertrichose?

Overbeharing komt bijzonder veel voor en is meestal erfelijk en ethnisch gebonden. Vaak zie je in de familie hetzelfde probleem voordoen. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Overbeharing komt veel voor rond de middellandse zee en in Aziatische landen. Zowel bij hypertrichose als hirsutisme kan overbeharing een onderliggende oorzaak hebben zoals, polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), eetstoornissen, traag werkend schildklier en infectieziektes. Bepaalde geneesmiddelen hebben ook overbeharing als bijwerking. Zoals cyclosporine (tegen vertragen van afweer), fenytoïne (tegen epilepsie), corticosteroïden (ontstekingsremmers) en minoxidil (tegen kaalheid). Hypertrichose wordt niet veroorzaakt door mannelijke hormonen, maar kan verergerd worden.

 

Wat is de behandeling van hypertrichose?

De behandeling van ongewenst haargroei bestaat uit laserontharen lichaam, elektrische epilatie en harsen.

 

1. Laserontharen lichaam

De ontharingslaser, Soprano Ice  is een diode laser met een golflengte van 810 nanometer welke tien pulsen per seconde afgeeft. Dit is de effectiefste golflengte om haarzakjes permanent te beschadigen. Deze laser is in 2015 tot het beste ontharingslaser uitgeroepen vanwege de SHR methode ‘Super Hair Removal’. De SHR methode is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. SHR is veilig, effectief en pijnloos. De Soprano Ice kan gehele jaar ingezet worden.

Het aanwezige pigment in het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Door deze licht  of warmteontwikkeling in het haarzakje worden de haarfollikels inclusief de kiemcellen beschadigd en sterft het haar af. Met de SHR-functie worden de haarfollikels geleidelijk opgewarmd in tegenstelling tot andere ontharingsapparaten. Meer informatie over Laserontharen lichaam.

 

2. Elektrische epilatie

Het is een definitieve methode voor verwijdering van ongewenste haren en wordt met name ingezet op kleine oppervlakte zoals het gelaat. Hierbij wordt de haarfollikel en de omliggende kiemcellen beschadigd en kunnen er geen nieuwe haartjes groeien. Elektrische epilatie kent twee vormen, namelijk diathermie en blend methode. Elektrisch ontharen heeft als voordeel dat het voor alle haarkleuren ingezet kan worden en relatief goedkoop is. Een nadeel is dat het tijdrovend is. Meer informatie over Elektrische Epilatie.

 

3. Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaamsbeharing door middel van een kleverige substantie. Het doel van harsen is dat de haren inclusief de haarwortels met hartslag worden verwijderd. Harsen is een tijdelijke ontharingsmethode, waarbij de haren gemiddeld na 2-6 weken terug groeien. Deze behandeling kan als pijnlijk worden ervaren. Meer informatie over Harsen.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van hypertrichose in het gelaat vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met Huidzorg Royale.

Maak een afspraak

 

Ervaringen

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.