Hirsutisme

 

Hirsutisme is een veel voorkomende vorm van overbeharing bij vrouwen. Vrouwen krijgen haar op plaatsten waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Het gaat om donkere, stugge haren op de bovenlip, kin, wangen, hals, op de borst, rond de tepels, de rug, de buik, bovenbenen en armen. Dit wordt kosmetisch zeer storend ervaren.

 

Wat is de oorzaak van hirsutisme?

Overbeharing komt bijzonder veel voor en is meestal erfelijk. Vaak zie je in de familie hetzelfde probleem voordoen. Hirsutisme komt alleen voor bij vrouwen. Hirsutisme kan een onderliggende oorzaak hebben zoals, polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), eetstoornissen, traag werkend schildklier. Daarnaast hebben bepaalde geneesmiddelen ook overbeharing als bijwerking zoals, cyclosporine (tegen vertragen van afweer), citalopram (antidepressiva) en natriumvalproaat (epilepsie).

 

Wat is de behandeling van hirsutisme?

De behandeling van ongewenst haargroei bestaat uit laserontharen, elektrische epilatie, harsen, ontharen met een draad en antiandrogenen.

 

1. Laserontharen gezicht

De ontharingslaser, Soprano Ice  is een diode laser met een golflengte van 810 nanometer welke tien pulsen per seconde afgeeft. Dit is de effectiefste golflengte om haarzakjes permanent te beschadigen. Deze laser is in 2015 tot het beste ontharingslaser uitgeroepen vanwege de SHR methode ‘Super Hair Removal’. De SHR methode is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. SHR is veilig, effectief en pijnloos. De Soprano Ice kan gehele jaar ingezet worden.

Het aanwezige pigment in het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Door deze licht of warmteontwikkeling in het haarzakje worden de haarfollikels inclusief de kiemcellen beschadigd en sterft het haar af. Met de SHR-functie worden de haarfollikels geleidelijk opgewarmd in tegenstelling tot andere ontharingsapparaten. Meer info over laserontharen gezicht.

 

2. Elektrische epilatie

Het is een definitieve methode voor verwijdering van ongewenste haren en wordt met name ingezet op kleine oppervlakte zoals het gelaat. Hierbij wordt de haarfollikel en de omliggende kiemcellen beschadigd en kunnen er geen nieuwe haartjes groeien. Elektrische epilatie kent twee vormen, namelijk diathermie en blend methode. Elektrisch ontharen heeft als voordeel dat het voor alle haarkleuren ingezet kan worden en relatief goedkoop is. Een nadeel is dat het tijdrovend is. Meer info over Elektrische Epilatie.

 

3. Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaamsbeharing door middel van een kleverige substantie. Het doel van harsen is dat de haren inclusief de haarwortels met hartslag worden verwijderd. Harsen is een tijdelijke ontharingsmethode, waarbij de haren gemiddeld na 2-6 weken terug groeien. Deze behandeling kan als pijnlijk worden ervaren. Meer info over Harsen.

 

4. Ontharen met een draad

Bij Huidzorg Royale kunt u ook terecht voor ontharing door middel van een draad. Dit wordt ingezet voor beharing in het gelaat, zoals bijvoorbeeld de wenkbrauwen, de bovenlip of bakkenbaarden. Meer info over Ontharen met een draad.

 

5. Anticonceptie

Anticonceptiepil is de tweede keus behandeling bij hirsutisme. Het heeft een goede effect bij hirsutisme. Daarnaast krijgen men ook een regelmatige menstruatie. Dit wordt via een huisarts voorgeschreven.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acné in het gelaat meestal (tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Acnétherapie van het lichaam wordt niet altijd vergoed. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met de huidtherapeut.

Maak een afspraak 

 

 

Hirsutisme

Ervaringen

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.