Rode huid behandelen met IPL/ Lichtflitstherapie

Een rode huid bestaat uit gesprongen adertjes en gaat gepaard met vaatverwijding. Een  rode huid is een symptoom dat wil zeggen dat er iets aan de hand is met de huid. Roodheid kan ook ontstaan na een behandeling of na een ontsteking. Blijvende rode huid wat niet wegtrekt heeft geen functie en wordt cosmetisch storend ervaren. Dit kan echter tegenwoordig vrij snel en nagenoeg pijnloos behandeld worden met lichtflitstherapie.

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkige bloedvaatjes en diffuus roodheid te verwijderen of te verminderen. Het IPL handstuk zendt een zeer krachtig licht uit wat alleen opgenomen wordt aanwezige roodheid in de huid en niet in de omringende huid. Deze krachtige licht en of warmte brand de bloedvaatjes dicht. Na de behandeling kan er een korstje ontstaan, dit valt vanzelf af.

 

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat de huid niet bruin is door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit om te voorkomen dat het licht door de rest van de huid wordt opgenomen. Het advies is om tot vier weken uit de zon te blijven en in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Hierdoor kan de rode huid beter bereikt worden met de behandeling.

 

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut tekent de roodheid af met een wit potlood. Ter bescherming van de ogen krijgt u een bril tegen felle licht. Vervolgens wordt er een laagje gel op de huid aangebracht ter verkoeling van de huid en ter geleiding van de IPL handstuk. Het IPL handstuk wordt op de huid geplaatst en de huid belicht. U voelt warmte en prikjes wat binnen een fractie van een seconde verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid wat branderig aan. Dit huidtherapeute koelt de huid af en brengt zonodig camouflage aan.

 

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid roder en soms licht gezwollen. Dit zijn normale reacties en trekken na een aantal uren vanzelf weg. Soms zijn de vaatjes enkele dagen na de behandeling beter zichtbaar. Dit is een goed teken en wil zeggen dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Dit  hangt af van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes.

U kunt gewoon verder gaan met uw dagelijkse bezigheden. Wat belangrijk is, is om de adviezen te volgen voor het beste resultaat. Voorkom verdere huiddoorbloeding na de behandeling. Dus 5 dagen daarna niet te heet douchen, geen sauna bezoeken, niet blootstellen aan zonlicht, geen zware inspanningen  te leveren, alcohol nuttigen, de huid te scrubben en te masseren.

Direct na de behandeling kunt u drie keer per dag Doctor Babor Repair Cream aanbrengen om de huid sneller te laten herstellen. Daarnaast is het belangrijk dat u uw huid zijn werk laat doen en niet aan krabt. Tot die tijd is het raadzaam om het behandelde huidgebied goed te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. De huidtherapeute kan zo nodig het pigmentvlek camoufleren.

 

Te verwachten resultaat

Twee weken na de eerste behandeling is het resultaat zichtbaar. U zult zien dat de huid minder rood en egaler is van kleur. Na de 2e en 3e behandeling zal de roodheid verder afnemen. Het ontstaan van couperose is erfelijk en we kunnen het ontstaan van nieuwe couperose niet uitsluiten. Wat u zelf kunt doen om nieuwvorming tegen te gaan is overmatige blootstelling aan de zon, alcoholgebruik en roken te voorkomen.

 

Behandelfrequentie

Het is niet altijd vooraf te voorspellen hoe uw huid zal reageren op de behandeling. Na de behandeling kan de huidtherapeut zien of het licht de roodheid goed absorbeert. Het is dus afhankelijk van het soort roodheid. Bijvoorbeeld bij couperose en gesprongen adertjes zijn 1-3 behandeling voldoende. Tussen de behandelingen zit er een periode van 4-6 weken. Deze tijd heeft de huid nodig om behandelde bloedvaatjes te herstellen.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van roodheden in het gelaat meestal (volledig of tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om bij ons op behandeling komt. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina. Wij helpen u graag.

Maak een afspraak 

 

Roodheden IPL behandeling

Tarieven Roodheden IPL
Spinnenkopje: € 60,-
Neusvleugels: € 80,-
Neusgebied: € 85,-
Enkele gesprongen vaatjes: € 70,-
Wangen klein: € 85,-
Wangen groot: € 100,-
Hals zijkanten: € 130,-

(Behandelingen zijn mogelijk in kuurvorm: 6e behandeling gratis bij vooruitbetaling)

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.