Laser ontharen Lichaam

Lichaamsbeharing is een normaal verschijnsel. Het wordt alleen tegenwoordig door de meeste mensen als cosmetisch storend gezien. Wanneer de haren te vaak geschoren worden kunnen de stugge haren de huid irriteren. Er kunnen ingegroeide haartjes en ontstekingen ontstaan. Daarnaast kunnen de haren op ongewenste plekken groeien waar je ze niet wilt.

De Soprano Ice laser biedt een blijvende oplossing bij stoppels, scheerirritaties, ingegroeide haartjes of ontstekingen aan het haarzakje door de haren permanent te verwijderen. De witte, grijze, blonde en rode haren behandelen we met de elektrische epilatie.

Wat is laser ontharen?

Laser ontharen gebeurt met de Soprano Ice, dit is een diode laser met een golflengte van 810 nanometer welke tien pulsen per seconde afgeeft. Dit is de effectiefste golflengte om haarzakjes permanent te beschadigen. Deze laser is in 2015 tot het beste ontharings laser uitgeroepen vanwege de SHR methode ‘Super Hair Removal’. De SHR methode is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. SHR is veilig, effectief en pijnloos. De Soprano Ice kan gehele jaar ingezet worden.

Het aanwezige pigment in het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Door deze warmteontwikkeling in het haarzakje worden de haarfollikels inclusief de kiemcellen beschadigd en sterft het haar af. Met de SHR-functie worden de haarfollikels geleidelijk opgewarmd in tegenstelling tot andere ontharingsapparaten.

Voor de laser ontharen behandeling

Het is belangrijk dat de huid niet bruin is door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit om te voorkomen dat het licht door de rest van huid wordt opgenomen. Het advies is om tot een week voor en na de behandeling  uit de zon te blijven en in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut begint met het tekenen van het te behandelende huidgebied en scheert de aanwezige haartjes af. Ter bescherming van uw ogen krijgt u een bril tegen het felle licht. Vervolgens wordt er een laagje gel op de huid aangebracht ter verkoeling van de huid en ter geleiding van het laserhandstuk. Het handstuk wordt op de huid geplaatst en door een bijzondere bewegings techniek over de huid bewogen waardoor de patiënt de behandeling als aangenaam ervaart. Doordat de laserkop continu in beweging is wordt de behandeling als comfortabel, nagenoeg pijnloos, veilig en uiterst effectief ervaren.

Na de behandeling

Na de laserontharen lichaam behandeling is er geen hersteltijd. De huid wordt ingesmeerd met een kalmerende crème. Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Het advies is om uw huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

U zult merken dat na elke behandeling minder haren terugkomen en de haren dunner en minder stug zullen zijn. De meeste haren verdwijnen behalve op wat lichte haren en kleine donsharen na. De gelaserde haren komen niet terug maar soms is het mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donsharen overgaan tot dikkere haren. Dit staat los van de laserbehandeling en kan optreden door invloed hormoonschommeling of medicijngebruik.

Behandelfrequentie

Een haar heeft een groeicyclus bestaand uit drie fasen. De laserontharen lichaam behandelingen reageren het beste wanneer de haren zich in de groeifase bevinden. De haren namelijk zitten namelijk nog vast aan de wortel en bevatten veel pigment. Bij de overgangs- en rustfase zitten de haren niet meer vast aan de wortel en heeft de behandeling minder zin. De huidtherapeute zal u te woord staan wat u het beste kunt doen in deze fase. Om alle haartjes in de groeifase te kunnen behandelen heeft u gemiddeld zes behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit er een periode van 6-8 weken. Deze tijd is nodig tot dat haren weer in de groeifase zitten.

Afspraak maken

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak

Laser ontharen bij Huidzorg Royale

Alma Soprano: een doorbraak in laser ontharing

Stel een vraag

Ervaringen

Vragen over onze behandelingen?

Neem contact met ons op en wij helpen u met alle vragen die u heeft. U kunt ons bellen of een mail sturen en wij reageren zo snel mogelijk.

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.