Acnetherapie

 

Huidzorg Royale biedt acnetherapie en behandeling voor alle vormen van acné en acnélittekens. Bij acnetherapie houden wij rekening met het soort acné, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het doel van acnétherapie is het onder controle krijgen van acné en de huidconditie verbeteren door donkere en rode vlekjes en de acnélittekens te verbeteren.

Acné komt meestal voor op het gelaat, borst en op de rug. Bij acné is er sprake van een ontsteking van de talgklierfollikel. Acné heeft veel impact op de kwaliteit van leven. Het brengt vaak onprettige gevoelens zoals schaamte en onzekerheid met zich mee. Vaak heeft men verschillende middelen en crèmes gebruikt zonder verbetering.

De acnetherapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelingen voor het beste resultaat. De behandelingen zijn dieptereiniging, peelingsmicrodermabrasiemicro-needlinggebruik van therapeutische producten en camouflagetherapie.

 

Voor de behandeling

Het belangrijkste is dat u probeert van de mee-eters en puistjes af te blijven. Wanneer puistjes op een verkeerde manier worden uitgedrukt of er aan gekrabd wordt kunnen er (extra) ontstekingen en littekens ontstaan. Zo kan de huidtherapeut alle mee-eters en puistjes op de juiste wijze weghalen.

 

Tijdens de behandeling

Bij de acnetherapie wordt de huid eerst oppervlakkig gereinigd om talg, schilfers en vuil op de huid te verwijderen. Daarna wordt er een doorbloedingsmasker aangebracht om de huiddoorbloeding te stimuleren (dit wordt ook wel vitaliteitscheck genoemd). Vervolgens wordt er een enzym peeling aangebracht. Dit verweekt de huid, opent de poriën en reinigt. De huid is dan klaar om aangeprikt en uitgeknepen te worden. D.m.v. een dunne naald wordt er een kleine opening gemaakt op de huid en de huidtherapeut knijpt zorgvuldig talg uit de talgklier. Hierna volgt er werkstofconcentraat dat de talgproductie vermindert en de onzuiverheden uit de huid trekt. Hierna wordt er een zuiverend masker aangebracht om de huid te kalmeren, snel te herstellen en te desinfecteren. Tot slot wordt er hydraterende crème aangebracht. Er bestaat tevens de keuze om na de behandeling gebruik te maken van camouflagecrème.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gevoelig, warm en bobbelig aanvoelen en is de huid vaak rood. Dit is een normale reactie en deze ongemakken verdwijnen na een paar uur. Het is belangrijk dat er niet wordt gekrabd aan het behandelde huidgebied. Thuis reinigt u de huid zelf hoogstens twee maal per dag en gebruikt u de aanbevolen producten. Uitgebreide leefregels voor na de behandeling krijgt u tijdens het consult.

 

Te verwachten resultaat

U zult merken dat de huid geleidelijk rustiger en egaler wordt. Het aantal mee-eters en ontstekingen neemt af en acne-uitbraken worden minder. Dit heeft weer een positieve invloed op uw zelfbeeld.

 

Behandelfrequentie bij acnetherapie

Bij actieve acné zal er in het begin intensief behandeld worden. Hierbij kunt u denken aan een behandeling elke twee tot vier weken. Wanneer het aantal mee-eters en puistjes afneemt en de huidconditie verbetert kan de acnetherapie worden afgebouwd naar bijvoorbeeld elke zes-twaalf weken. Het totaal aantal behandelingen kan per individu verschillen omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de hormoonhuishouding, hoe uw huid reageert op de behandeling en het thuis opvolgen van de verzorgingsadviezen.

 

Tips voor thuis

De behandeling van acné bestaat uit een samenwerking tussen de huidtherapeut en de patiënt. Zo wordt er van u verwacht dat u de behandeling thuis goed ondersteund. Door gebruik te maken van therapeutische producten pakken we de acné aan bij de oorzaak. Zo kunnen wij samen de acné bestrijden en heeft de behandeling de meeste slagingskans.

 

Producten

Er bestaan verschillende producten die gebruikt kunnen worden bij een onzuivere acné huid. U kunt bijvoorbeeld uw huid ‘s ochtends en ‘s avonds reinigen met Gel & Tonic cleansing van Babor. Dit product bevat salicylzuur, hiermee houdt u de bovenste huidlaag dun en voorkomt u nieuwe mee-eters.

Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel is een oppervlakkige peeling die u thuis kunt gebruiken voor een normale afschilfering van de huid en gaat vorming van nieuwe mee-eters tegen. Deze peeling kunt u als een kuurvorm gebruiken of juist af en toe.

A16 Booster is een krachtig serum wat de positieve effecten van retinol heeft. Dit vervaagt de donkere vlekken en grove huidstructuur. Werkt ook heel positief voor rimpels.

De SOS Blemish Kit biedt onmiddellijke hulp voor aanwezige huidonzuiverheden en irritaties. Deze kit bevat o.a. de actieve ingrediënten als vitamine C, zink, microzilver en E. chlorantha extract die huidonzuiverheden en acute puistjes vermindert, de talgproductie vermindert en de huid matteert.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt acnetherapie meestal (tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met onze huidtherapeut.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak

 

Ervaringen

“De behandelingen zijn top. Ik merk absoluut verschil met mijn huid. Ik heb zoveel geprobeerd. Steeds kreeg ik in winkels een ander product geadviseerd wat zou helpen. Maar het maakte geen enkel verschil. Soms werd het zelfs erger. Maar met de behandelingen bij Huidzorg Royale knapte mijn huid pas echt op. Had ik dat maar eerder gedaan. Mijn huid gaat absoluut vooruit bij de huidtherapeut. Ik kan het iedereen aanraden bij Huidzorg Royale. Ik dacht dat er niets aan te doen was of dat het toch niet hielp maar dat is dus niet zo. Het werkt! Waarom zou je er dan mee blijven rondlopen? De huidtherapeute heeft verstand van zaken, geeft goed advies en levert altijd kwaliteit. Zij besteedt goede zorg aan je. Zowel wat betreft de behandelingen als advies bij welke producten je het beste kunt gebruiken.”

- Anoniem 1

Tarieven Acnétherapie
Acnétherapie studenten:€ 45,-
Acnétherapie 60 min: € 60,-
Acnétherapie 90 min: € 75,-
Dieptereiniging 15 min€ 25,-
Dieptereiniging 30 min€ 35,-
Dieptereiniging 45 min€ 45,-
Dieptereiniging 60 min€ 60,-
Met peeling: € 10,- toeslag
Met algae mask: € 15,- toeslag
Met detox mask: € 10,- toeslag
Met clay mask: € 10,- toeslag

Stel een vraag

Ervaringen

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.