Hoe sluit ik risico’s uit bij IPL Laser en Lasertherapie?

In deze blog wil ik wat meer vertellen over IPL en lasertherapie. Het gebruik van dergelijke apparaten neemt een steeds prominentere plek in het aanbod van de verschillende (huid) therapeuten. Een logisch gevolg hiervan is dat er steeds meer apparaten en technieken op de markt verschijnen. Dit biedt veel mooie, nieuwe en uitgebreidere mogelijkheden echter enige voorzichtigheid hierbij is ook geboden.

In de inleiding zien we twee componenten welke van wezenlijk belang zijn bij een professionele behandeling, namelijk:

  • Apparatuur
  • Behandelaar

Voor de verschillende (huidproblemen) zijn inmiddels vaak meerdere behandelmethoden mogelijk of ze worden aangeboden. Naast de vele mogelijkheden is het echter ook zo dat het door personen wordt aangeboden die hier helaas niet goed (genoeg) in zijn getraind met alle gevolgen van dien. Helaas heb ik al flink wat cliënten in de praktijk mogen ontvangen met negatieve ervaringen doordat een van de eerder twee genoemde componenten of allebei niet geschikt waren om een dergelijke behandeling uit te voeren.

IPL laser

IPL Laser apparatuur

Zoals eerder aangegeven zijn er heel veel verschillende mogelijkheden qua behandel apparatuur maar voor nu ga ik even uit van de meest voorkomende, namelijk IPL en lasertherapie. Hierbij een korte omschrijving:

  • IPL: Is de afkorting van Intense Pulsed Light. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een Xenon flitslamp waarbij een breed spectrum licht wordt afgegeven.
  • Laser: Is een apparaat dat een intense lichtbundel van een specifieke kleur kan produceren.

Behandelaar IPL Lasertherapie

Voor nu heb ik de omschrijvingen erg summier gehouden. Als we alleen al naar lasers voor ontharen kijken dan zijn hier flink wat verschillen in apparatuur. Wij van Huidzorg Royale gebruiken de Soprano ICE Diode laser voor ontharen en werken met de Pixel Co2 tegen huidveroudering en onder andere littekens. Bij het inzetten van dergelijke apparatuur is kennis van de huid en apparatuur absoluut noodzakelijk. Zo wordt de Pixel Co2 van ons ook gebruikt door verscheidene dermatologen en plastische chirurgen over de hele wereld en worden hier echt schitterende resultaten mee behaald. Gelukkig wordt vaak vanuit de leverancier ook wel goed gekeken of de apparatuur ook daadwerkelijk geschikt is voor de desbetreffende professional echter is dit niet altijd het geval. Mocht je dus overwegen om een laserbehandeling te ondergaan, zorg dan altijd dat je je goed hebt geïnformeerd over vooral de behandelaar.

 

Beperk uw risico’s bij laserbehandeling

De eerlijkheid gebied te zeggen dat hier nog te veel onduidelijkheid over is en er zeker voor de verschillende beroepsverenigingen nog veel winst te behalen is. Iets wat in mijn optiek ook zeker broodnodig is. Om de wildgroei van voornamelijk aanbieders tegen te gaan, hebben we meer duidelijkheid nodig. Wie kent het voorbeeld niet van de aanbieder van verschillende klinieken die vrij recent failliet is gegaan en duizenden mensen gedupeerd zijn?

Los van de gedupeerden weet ik vanuit persoonlijke ervaring dat er mensen ook gewoon niet goed zijn behandeld. Dit soort praktijken dienen dan ook zo snel mogelijk aangepakt te worden. Helaas zit hier een heel politiek en juridisch vraagstuk aan vast waardoor het proces lang duurt. Vanuit de branchevereniging Huidtherapie (NVH) probeert men al een aantal jaren om IPL en lasertherapie uitsluitend uit te laten voeren door professionals die in ieder geval bekwaam genoeg zijn, het liefst zelfs BIG geregistreerd.

Maar waar je vooral op dient te letten, is of de behandelaar ook daadwerkelijk staat geregistreerd als erkend huidtherapeut of werkt vanuit een andere beroepsvereniging.

 

Waarom kiezen voor IPL of lasertherapie bij Huidzorg Royale?

Huidzorg Royale werkt alleen maar met gekwalificeerd personeel en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Ook onze apparatuur komt alleen maar bij erkende leveranciers vandaan en wordt jaarlijks gecontroleerd. Mocht u nog vragen hebben of informatie willen, neem dan contact met ons op 071- 542 68 93 of mail ons op info@huidzorgroyale.nl

 

Sluit het risico uit op brandwonden na een laserbehandeling

Er is ook bij de NPO Radio 1 aandacht besteed over het onderwerp brandwonden door laseren. Het gesprek hierover kunt u hier beluisteren.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak