Peelings

Peelings bestaan uit een vloeistof en kunnen bestaan uit melkzuur, salicylzuur en glycolzuur die bedoeld zijn om de huid te verbeteren door de  bovenste laag te laten afschilferen. Elk zuur heeft een unieke eigenschap zoals ontstekingsremmend, talgproductie remmend, pigmentvlekken verlichten en de huidoppervlak te vergladden door aanmaak van nieuw bindweefsel.
Welke peelings zijn er?
Wij werken met DermaQuest peelings die qua sterkte onderverdeeld kunnen worden in mild, medium en diep. Het doel van de peelings variëren in het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen. Tijdens het intakegesprek wordt er met u besproken welke peeling voor uw huid geschikt is zodat u weet wat u ervan kan verwachten.

 

Milde peelings

Hebben als doel een gevoelige huid in balans te brengen door het versterken van de huid. Daarnaast is de hersteltijd korter vergeleken met de dieper peelings. Milde peelings worden voornamelijk ingezet bij erg gevoelige huiden, zoals rosacea.

Soorten peelings: Mini Pumpkin Mask en Salicylic Prep Solution 5%

 

Medium peelings

Medium peelings bevatten sterkere zuren en zijn geschikt voor iedereen. Deze zuren hebben een afschilferende en antibacteriële werking, remmen de talgproductie, verlichten en egaliseren de huidtint en structuur.  Ze worden ingezet bij alle vormen van acne, pigmentproblemen, anti-aging en als opfrisser van de huid.

Soorten peelings: Mango Bright Resurfacer, Salicylic Acid Resurfacer 30%, Glycolic Acid Peel, Primary Pumpkin Resurfacer en Power Pumpkin Resurfacer 

 

Diepe peelings

Diepe peelings hebben een intensievere werking en zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag oplost. Dode, losse huidcellen worden hierdoor verwijderd zodat de poriën minder verstopt raken. Daarnaast zorgen de zuren ervoor dat de mee-eters sneller loskomen en de cel vernieuwing gestimuleerd wordt. Hierdoor verbetert de huidstructuur. Deze peeling hebben dan ook een langere hersteltijd. Om deze intensieve peeling te kunnen ondergaan moet de huid eerst goed voorbereid zijn door de peelings langzaam op te bouwen.

Soorten peelings: Skinbrite Peel, Modified Jessner Peeling en TCA / Salicylic Peel

 

Voor de behandeling

Om de beste resultaten te krijgen raden wij u aan weken van voren te starten met de Ultimate AHA 10 + 10 Peeling Gel. Dit is een milde peeling die veilig is voor thuisgebruik. Hiermee kunt u uw huid goed voorbereiden voor de behandeling. Al snel (binnen een week of twee) zult u merken dat uw huid een frisse tint krijgt, de poriën zijn verfijnd en fijne rimpeltjes glad zijn gemaakt. Daarnaast beschermt het de huid tegen vrije radicalen.

Wanneer u een getinte huid hebt is het noodzakelijk dat u twee weken voor de behandeling start met een pigment onderdrukkend serum. Dit is bedoeld om nieuwe pigmentvorming van de huid tegen te gaan en te voorkomen dat de huid met pigmentatie reageert.

Wanneer u thuis producten gebruikt als benzoylperoxide dient u hier een week voor de behandeling mee te stoppen. Daarnaast mag u geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste twee weken voor de behandeling.

 

Tijdens de behandeling

Allereerst wordt de huid gereinigd. Vervolgens brengt de huidtherapeute de peeling in meerdere lagen aan op de huid. U merkt een warm gevoel en voelt een lichte prikkeling wat snel weer verdwijnt nadat de peeling is afgehaald. Om de zuurgraad van de huid te herstellen wordt de huid geneutraliseerd met koude compressen na de peeling. Daarnaast kan de huidtherapeut gebruik maken van Retinol om het effect van de behandeling te versterken.  Het aantal lagen peeling bepaalt de intensiteit van de behandeling. Dit is erg afhankelijk van het huidprobleem en type huid. Om de werking van Retinol goed te benutten mag er tot vijf uur na de behandeling geen crème of iets anders op het gezicht aangebracht worden. De huidtherapeut kiest in dit geval een SPF poeder. Bij geen gebruik van Retinol kan er zonnebrandcrème met factor 30 of hoger worden aangebracht. En zo nodig een camouflage crème.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gevoelig, warm en strak aanvoelen. De huid is vaak rood. Dit is een normale reactie en deze ongemakken verdwijnen gedurende de dag. Het is belangrijk dat er niet wordt gekrabd aan het behandelde huidgebied. Na twee-drie dagen kan de huid gaan schilferen. Dit kan zo’n zeven dagen aanhouden. De mate is afhankelijk van welke peeling er is uitgevoerd. Er mag niet aan de velletjes worden getrokken. Wij raden aan om na de behandeling altijd een zonnebrandcrème met hoge factor te gebruiken om huidverkleuring door de zon te voorkomen en directe blootstelling met zonlicht of zonnebank te vermijden. Uitgebreide leefregels voor na de behandeling krijgt u tijdens het consult.

 

Behandelfrequentie

Voor het mooiste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig in kuurverband. Huidzorg Royale biedt verschillende pakketten aan en losse peelings. Tijdens het intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld, afhankelijk van de wensen en het huidprobleem.
Vergoeding zorgverzekeraar
Een peeling als toevoeging op de behandeling voor acné, acnélittekens of hyperpigmentatie kan bij een aanvullende verzekering (deels) vergoed worden.  Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak 

 

Februari Actie: Skinbrite Peel

4 behandelingen van €340,- voor €255,-

Dit is een combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur wat de huid egaliseert en verheldert. Daarnaast vormt amandelzuur een effectieve pigmentremmer. Deze behandeling is uitermate geschikt voor hyperpigmentatie en donkere vlekken ten gevolge van acne of melasma.

De voordelen van SkinBrite peeling is:

  • Onderdrukt melanocyt (pigment) activiteit
  • Verheldert huidverkleuringen
  • Plantenextracten kalmeren en beschermen de huid
  • Geschikt voor alle huidtype

 

Ervaringen

“Ik heb nu twee keer een peelingbehandeling gehad voor het verbeteren van acnelittekens op mijn wangen. De peeling vond ik prikken en daarom was ik blij met het ventilatortje voor verkoeling! Mijn huid ging na een paar dagen vervellen en daarna zag t er gladder en frisser uit. Fijne huidtherapeut die alles rustig uitlegt en de tijd voor je neemt. Ik kom snel terug voor de 3e behandeling!”

- Elise

Tarieven Peelings
DermaQuest oppervlakkig: € 60,-
DermaQuest medium: € 85,-
DermaQuest diep: € 110,-
Combinatie Retinol/Vitamine A: € 15,-

(de behandeling is mogelijk in kuur vorm; 6e behandeling gratis bij vooruitbetaling)

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.