Micro-needling behandeling

Micro-needling is een behandelmethode met behulp van naaldtechniek waarbij er microscopische gaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt er een natuurlijke genezingsproces van de huid op gang gezet. Het wordt voornamelijk toegepast bij een verslapte of verouderde huid, littekens, fijne lijntjes, pigmentproblematiek en vergrote poriën.

 

Hoe werkt micro-needling behandeling?

De huidtherapeute maakt gebruik van een vibrerende pen die de lederhuid licht beschadigt. Het gaat om minuscule kanaaltjes in de huid wat niet zichtbaar is voor het blote oog. Door een prikkel diep in de huid worden de fibroblasten aan het werk gezet door nieuwe bindweefselvezels aan te maken. Deze bindweefselvezels bevat groeifactoren die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Micro-needling stimuleert de celdeling, aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt. Hoe diep de naalden de huid binnengaan varieert van 0,2 mm tot en met 2 mm. De instelbare lengte van de naaldjes verhoogt de effectiviteit van de behandeling en verbetert de opname van producten.

 

Voor de behandeling

De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek het probleem en de intensiteit van de behandeling zodat u weet wat u kan verwachten. Een micro-needling behandeling kan namelijk zowel oppervlakkig als diep worden toegepast.

Om de huid goed voor te bereiden en voor het beste resultaat raden wij u aan twee weken voor de behandeling een lichte peeling te doen. Ongeveer een uur voor de behandeling dient u de EMLA-crème aan te brengen. Dit is een verdovende crème welke tijd nodig heeft om de huid te verdoven. Deze crème is alleen op recept via een arts verkrijgbaar.

 

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling brengt de huidtherapeut hyaluronserum op de huid. Daarna beweegt zij met de Dermapen roterend over de huid. De behandeling is gevoelig maar goed te verdragen. Tijdens de behandeling kunnen er lichte bloedinkjes te zien zijn. Dit is een gewenste reactie en de huid sluit zich meteen af na de behandeling. Afhankelijk van het probleem kan de naalddiepte variëren van 0,2-2.5mm. De huid voelt warm aan, is gevoelig en rood van kleur. Om deze ongemakken te verminderen wordt er een kalmerende mask aangebracht. Dit kalmeert onmiddellijk de huid. Hierna wordt de Babor Repair Serum aangebracht. En zonodig kan er camouflage worden aangebracht.

 

Na de behandeling

Na de kalmeringsmask zijn de ongemakken een stuk verminderd maar nog niet weg. Dat betekent dat de huid zeker 48 uur extra kwetsbaar is en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Daarnaast kan de huid na een-twee dagen licht gaan schilferen. Dit is een normale reactie. Voor een goed herstel is het belangrijk dat u niet aan de huid komt. Wij raden aan om na de behandeling altijd een Repair serum en zonnebrandcrème te gebruiken voor een goede en snel herstel en tegen bescherming van schadelijke invloeden van de zon en buitenaf. Om verkleuringen van de huid te voorkomen wordt directe blootstelling aan zonlicht of zonnebank afgeraden. De huidtherapeute geeft u uitgebreide leefregels mee naar huis.

 

Te verwachten resultaat

Na een aantal behandelingen zult u al veranderingen in uw huid ervaren. De huid zal gladder en steviger aanvoelen. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee-vier weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn.

 

Behandelfrequentie

Afhankelijk van het probleem zijn er gemiddeld vijf á zes behandelingen in kuurverband (elke vier-zes weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. De huidtherapeut kijkt samen met u welk pakket het beste geschikt is aangezien er verschillende soorten behandelingen gecombineerd kunnen worden. Indien gewenst kunnen we voor en tijdens de behandeling foto’s van de huid maken zodat de verbetering van de huid ook goed waarneembaar is. U kunt elke 4-8 weken een behandeling ondergaan.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acné -littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnétherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Uitgebreide uitleg over de dermapen:

Ervaringen

“De micro-needling behandeling is echt een aanrader. Ik kreeg van de huidtherapeute het advies om de verdovende EMLA creme mee te nemen voor de behandeling van een lichte vorm van lijntjes in mijn bovenlip. Door het gebruik van deze creme is het prima te doen. Na de behandeling ziet de behandelde plek er enigszins rood uit maar dit is binnen een aantal dagen al een stuk minder. Ook op advies een speciale creme gebruikt voor na de behandeling voor een goede genezing. Ik ben blij dat ik het heb laten behandelen. De structuur van de huid is zeker verbeterd.”

- Judith

Tarieven Microneedling
Microneedling klein gebied: € 75,-
Microneedling middelgroot gebied: € 100,-
Microneedling groot gebied: € 125,-

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.