Elektrocoagulatie

 

Elektrocoagulatie is een effectieve methode voor verwijdering van goedaardige huidtumoren en behandelen van roodheden. Elektrocoagulatie kan ingezet worden bij alle huidtypes. Met elektrocoagulatie behandelen we de oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes, gesprongen adertjes en cherry haemangioom. De overige roodheden worden met lichtflitstherapie behandeld.

Gerstkorrels, steelwratjes, gesprongen adertjes en chery ’s behoren tot de goedaardige huidtumoren en zijn geheel onschuldig. Ze komen bij veel mensen voor en niet iedereen vindt ze storend. Wanneer mensen ze als storend ervaren kan dit voor negatieve gevoelens en een onprettig gevoel zorgen. Gelukkig kan Huidzorg Royale u hier vanaf helpen.

 

Wat is elektrocoagulatie?

Elektrocoagulatie betekent dicht branden d.m.v. elektrische stroom. Het is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes en gesprongen adertjes worden aangepakt. Bij elektrocoagulatie wordt d.m.v. een dun naaldje met elektrische stroompjes de oppervlakkige huidoppervlakte verhit. Dit verkleurt en verschrompelt en laat vanzelf na een tijdje los.

 

Voor de behandeling

Er zijn geen voorwaarden waar u voor de behandeling rekening mee hoeft te houden.
Tijdens de behandeling

De huidtherapeut reinigt de huid.  De behandeling vindt plaatst met het elektrisch epileer apparaat van NOVA-Blend. De roodheden behandelt de huidtherapeute met een kleine naald door het aan te tikken bijv. op een gesprongen adertje.  Door stroom te geven op het adertje brandt het dicht. De elektrocoagulatie behandeling  geeft een warm gevoel echter de behandeling is goed te verdragen. Er wordt in de huid geen nieuwe opening gemaakt, de huid blijft intact.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gevoelig, warm aanvoelen en is het vaak rood. De huid is zeker 48 uur na de behandeling extra gevoelig. Om deze ongemakken snel te doen verdwijnen raden wij u Doctor Babor Repair Cream aan. Dit kalmeert direct en hertstelt de huid. Daarnaast is het heel belangrijk dat u uw huid goed beschermt met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om huidverkleuring door de zon te voorkomen. Verder wordt directe blootstelling aan zonlicht, zonnebank of saunabezoek afgeraden. Uitgebreide leefregels voor na de behandeling krijgt u tijdens het consult.

 

Te verwachten resultaat

Tussen enkele dagen tot twee weken na de behandeling kan het korstje eraf vallen en ziet de huid er egaler uit. Bij roodheden zijn meestal een of twee behandelingen voldoende.  Bij gerstekorrels en steewratjes is een behandeling voldoende.

 

Behandelfrequentie

De duur van elektrocoagulatie kan variëren van een week tot twee weken. Het hangt natuurlijk af van het soort roodheid, hoeveelheid adertjes, en aantal gerstekorrels en steelwratjes.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van roodheid in het gelaat meestal (volledig of tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak

 

Tarieven Elektrocoagulatie
15 minuten: € 22,50
30 minuten: € 35,-
45 minuten: € 47,50,-
60 minuten: € 60,-

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.