Elektrische Epilatie

 

Elektrische Epilatie is een definitieve methode voor verwijdering van ongewenste haren. Elektrische epilatie kan ingezet worden bij alle huidtypes en alle soorten haren zowel op het gezicht als lichaam. Met elektrische epilatie behandelen we de witte, grijze en rossige haren. De donkere haren worden met de laser behandeld.

Overbeharing in het gelaat ontstaat meestal door mannelijke hormonen en door bepaald medicijngebruik. Onder invloed van hormonen / medicijnen kunnen de aanwezige donsharen op het gezicht overgaan naar dikke stugge haren. Vaak wordt er een lichte vorm van overbeharing gezien bij vrouwen na de overgang. Dit kan voor negatieve gevoelens zorgen en een onprettig gevoel. Gelukkig kan Huidzorg Royale u hier van af helpen.
Voor de behandeling

Om elektrisch te kunnen epileren moeten de haren tot minimaal vier dagen van te voren niet meer worden geschoren of geknipt. Het is voor de huidtherapeute heel belangrijk dat zij de haren kan zien. De haren moeten ook lang genoeg zijn om ze vast te kunnen pakken met een pincet. Dit betekent dat u de haren niet meer mag harsen of uittrekken met een pincet of draad. Sommige mensen ervaren de behandeling als gevoelig. Hierbij wordt een EMLA-crème (verdovende crème) aangeraden. Dit is alleen op recept verkrijgbaar via de huisarts.

 

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut maakt de huid schoon met alcohol. De behandeling vindt plaatst met het elektrisch epileer apparaat van NOVA-Blend. De huidtherapeute laat een kleine naald in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele secondes een stroomstootje. In het haarzakje ontstaat er warmte, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De ongewenste haren worden een voor een behandeld. De elektrisch epilatie geeft een warm gevoel maar de behandeling is goed te verdragen. In het haarzakje is er al een opening aanwezig, hierdoor maken wij geen nieuwe opening in de huid. De huid blijft intact.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. De huid is zeker 48 uur na de behandeling extra gevoelig. Om deze ongemakken snel te doen verdwijnen raden wij u Doctor Babor Repair Cream aan. Dit kalmeert direct en hertstelt de huid. Daarnaast is het heel belangrijk dat u uw huid goed beschermt met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om huidverkleuring door de zon te voorkomen. Verder wordt directe blootstelling aan zonlicht, zonnebank of saunabezoek afgeraden. Uitgebreide leefregels voor na de behandeling krijgt u tijdens het consult.

 

Te verwachten resultaat

Na enkele behandelingen neemt de haargroei af en de haren worden dunner en zwakker. U zult merken dat uw huid gladder aanvoelt. Wanneer een haarzakje definitief vernietigd is groeit er geen haar meer. Het kan zijn dat de aanwezige donsharen op uw gezicht overgaan naar dikkere haren onder invloed van hormonen. Dit staat los van de behandeling.

 

Behandelfrequentie

De duur van elektrisch epileren kan variëren van zes maanden tot twee jaar. Het hangt natuurlijk af van het soort haar, hoeveelheid haar, oorzaak van de haargroei en in welke groeifase het haar zich bevindt. Daarom is het aan het begin zo belangrijk om de haartjes regelmatig te behandelen om de haargroei te verminderen. De behandelfrequentie kan variëren van wekelijks tot een keer in de vier weken.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van overbeharing in het gelaat meestal (volledig of tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak

 

Elektrische Epilatie

Ervaringen

“Voor elektrische epilatie ben je in goede handen bij huidzorg Royale. Er wordt zeer nauwkeurig gewerkt door de huidtherapeute, het resultaat is dan ook naar wens. De huidtherapeute is vriendelijk, vakkundig en neemt de tijd.”

- Anoniem

Tarieven Elektrisch epileren
15 minuten: € 22,50
30 minuten: € 35,-
45 minuten: € 47,50,-
60 minuten: € 60,-

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.