Camouflagetherapie

 

Camouflagetherapie is eigenlijk geen ‘therapie’ maar een tijdelijke oplossing. Om kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam te camoufleren wordt er gebruikt gemaakt van camouflerende producten. Bij Huidzorg Royale kunt u terecht voor camouflage producten van DermaColor en lycogel van DermaQuest.

 

Wat is camouflagetherapie?

Bij camouflagetherapie gaat de huidtherapeute samen met u op zoek naar de juiste kleur camouflage wat overeenkomt met uw huidskleur. Eenmaal de juiste kleur gevonden, gaat de huidtherapeute u instrueren hoe het product aan te brengen. De kleurafwijkingen en littekens op uw huid kunnen voor onprettige gevoelens zorgen waardoor u gevoelens van schaamte en onzekerheid kunt krijgen. Natuurlijk kunt u bij Huidzorg Royale ook terecht voor de permanente oplossing van uw huidprobleem. Klik op de onderstaande kopjes voor de extra informatie.

 

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat u voor de behandeling zonder make-up langs komt zodat wij met de camouflage producten zoveel mogelijk bij uw eigen huidskleur blijven.

 

Tijdens de behandeling

De huidtherapeute gaat samen met u in gesprek. Ze luistert naar uw wensen en gaat met u samen op zoek naar de juiste kleur. Uit een breed pallet aan kleuren kiest de huidtherapeute samen met u een kleur of combinatie van kleuren wat overeenkomt met uw huidskleur. Vervolgens krijgt u de producten als crème, fixeerpoeder of spray wat de camouflage water- en veegvast maakt. Ten slot leert u hoe u de camouflage kunt verwijderen.

 

Na de behandeling

U krijgt schriftelijk informatie mee hoe u de camouflage kunt aanbrengen en eventueel extra tips voor thuis. Mocht u na het consult nog vragen hebben dan staat Huidzorg Royale u graag te woord.

 

Te verwachten resultaat

U zult merken dat grote kleurverschillen minder worden en dat de littekens veel minder opvallen. Verder is het natuurlijk aan u om dit thuis door te zetten en veel te oefenen. U zult merken dat dit een routine wordt en dat u met de tijd een ervaringsdeskundig bent geworden in het aanbrengen van camouflage. Dit zorgt uiteindelijk ervoor dat de nare gevoelens zoals schaamte en onzekerheid afnemen of zelfs verdwijnen. U bepaalt zelf wanneer u uw huid camoufleert zolang u de camouflage op de juiste wijze afhaalt.

 

Soorten camouflage bij Huidzorg Royale:

DermaColor

DermaColor wordt toegepast bij huidproblemen met grotere kleurcontract zoals wijnvlekken en vitiligo. Dit is een zeer gepigmenteerde crème foundation voor effectief camoufleren van de huidproblemen. Om een natuurlijke effect te creëren moeten de kleuren goed gemengd worden. Tot slot maakt de fixeerpoeder of fixeerspray de foundation water- en veegvast. Daarnaast beschermt de fixeerspray de huid tegen uv-straling. Het bevat namelijk een beschermingsfactor van SPF 30.

Een voordeel van DermaColor is dat het in verschillende kleuren leverbaar is. Mocht u zelf aan de slag gaan met DermaColor zonder een consult bij de huidtherapeute dan raden wij u de mini palette aan. Aan de hand hiervan kunt thuis zelf oefenen met de kleuren.

Lycogel

Wij raden Lycogel meer aan bij lichte kleurverschillen van de huid en voor een natuurlijk dekking. Dit wordt vaak bij onzuivere huid, acnelittekens, donkere kringen rond de ogen en roodheid  op het gezicht gebruikt. Daarnaast kan dit ook als dagelijkse foundation worden gebruikt. Deze bijzondere camouflage bevordert het herstel van de huid, gevoelige huid te kalmeren, huidveroudering tegen te gaan door een SPF 30 en tegelijkertijd te camoufleren.

Lycogel is een ademende, kleur-corrigerende camouflage die in eerste instantie ontwikkeld is als antwoord op de vraag van cosmetische chirurgen die een camouflerend product nodig hadden dat direct na een ingreep kon worden aangebracht. Het moest derhalve dusdanig samengesteld zijn dat het niet het herstelproces zou tegenwerken.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de camouflagetherapie in het gelaat meestal (volledig of tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Het is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak 

 

Tarieven Camouflagetherapie
45 minuten: € 45,-

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.