Hoe beperk je tekenen van huidveroudering?

Wanneer we ouder worden, verandert tevens onze huid. Fijne lijntjes worden zichtbaar en de huid voelt niet meer zo strak aan. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je ook last kunt krijgen van plekjes, vlekken en wratjes. Als huidtherapeute krijg ik hierover vaak vragen in de praktijk. ‘Wat houdt een oudere huid in? Welke behandelingen zijn er tegen huidveroudering? En wat kun je zelf, of met hulp van een huidtherapeute, tegen deze veroudering doen?’

huidveroudering behandeling

Wat zijn de eerste tekenen van huidveroudering?

Wat gebeurt er nu eigenlijk precies met uw huid naarmate de jaren verstrijken?

 • De huid wordt droger, dunner en fragieler
 • Er komen allerlei plekjes, vlekjes en wratjes die er eerst niet zaten
 • De elasticiteit van de huid wordt minder
 • De stevigheid van de huid neemt af en er ontstaan rimpels

 

Wat veroorzaakt huidveroudering?

Het begint langzaam met het afbreken van collageencellen waardoor de huid zijn veerkracht, stevigheid en volume verliest. De elasticiteit van de huid neemt af waardoor de huid slapper wordt. De eerste klachten ontstaan vanwege de dunnere huid. Pigmentvlekken worden zichtbaar welke door de jaren heen zijn ontstaan en er zijn rode adertjes te zien op de huid. De huid droogt uit, fijne lijntjes worden zichtbaar en vervolgens verschijnen de diepere lijnen. Een vroeg beschadigde huid kan dus veel consequenties hebben op latere leeftijd, vandaar ook het advies uw huid altijd goed in te smeren met de juiste zonnebrandcrème!

Wat veroorzaakt rimpels?

Bij het verstrijken van de jaren ontstaan er steeds meer diepere rimpels. De hoeveelheid rimpels iemand krijgt, is afhankelijk van zowel intrinsieke als extrinsieke factoren. Met intrinsieke factoren wordt het normale proces van het lichaam verstaan. De huid verliest Elastine vezels, wordt minder elastisch en dus slapper en fragieler. De collageencellen breken af waardoor de huid zijn stevigheid kwijtraakt en de contouren van de huid veranderen. Daarnaast produceren de talgklieren minder huidlipiden wat een droge huid tot gevolg heeft. Met extrinsieke factoren worden omgevingsfactoren bedoeld. De twee grootste boosdoeners voor een snelle huidveroudering zijn zon en roken.

 

Hebben mensen last van huidveroudering?

Veel mensen zijn niet blij met deze veranderingen vanwege cosmetische redenen. Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om er wat aan te doen. Naast het cosmetische aspect is het in veel gevallen ook zo dat je er echt last van kunt krijgen. Een droge, oudere huid voelt namelijk trekkerig, is schilferig en kan jeuken. Verder kun je storende plekjes, vlekken en wratjes op de handen, armen en het gezicht krijgen. Gelukkig zijn deze meestal onschuldig, maar desalniettemin erg vervelend en soms heel storend.

 

Wat kunt u zelf tegen huidveroudering doen?

Zoals eerder aangegeven is een gezonde levensstijl belangrijk om tekenen van huidveroudering te voorkomen of om deze minder snel te laten verlopen. Los daarvan is het een normaal proces wat vrijwel iedereen meemaakt. Het verouderingsproces kan helaas niet worden stopgezet, echter zijn er wel behandelingen welke de aanmaak van nieuwe collageencellen en elastinevezels stimuleert. Hiermee wordt het proces vertraagd en zal de huid dus minder snel oud worden.

Een aantal tips voor het behouden van een jonge huid:

 1. Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik een zonnebrandcrème wat zowel UV-A als UV-B-bescherming biedt. Zo voorkom je niet alleen dat je huid verbrandt maar voorkom je ook de vorming van pigmentvlekken. Ultimate Protecting Balm SPF 50 beschermt de huid tegen vroegtijdige, door het licht veroorzaakte huidveroudering.
 2. Stoppen met roken of zorg dat roken minder schade aan de huid kan veroorzaken. Detox Vitamin Cream is de crème die bescherming biedt tegen huidveroudering als gevolg van roken.
 3. De huid goed invetten om extra uitdroging van de huid te voorkomen. Intensieve Calming Cream is een geschikte crème bij een droge huid.
 4. Een anti-aging crème gebruiken die celdeling van de huid stimuleert. Collageen Booster Cream en Retinew A16 activeert, net als Retinol, de huidvernieuwing en geeft de huid in zijn geheel een meer egale en frisse uitstraling.

 

Wellke behandeling huidveroudering biedt Huidzorg Royale?

Huidzorg Royale biedt onderstaande behandelingen die huid zullen verstevigen en de elasticiteit zullen verbeteren. Behandelingen dus om tekenen van huidveroudering die al zichtbaar zijn, te doen verminderen.

 • Microneedling
 • Chemische Peelings (onderstaand vindt u een prijsactie op deze behandeling)
 • Microdermabrasie

 

Heeft u last van wratjes, pigmentvlekken of roodheden op de huid?

Dan kan Huidzorg Royale u behandelen met:

Behandeling Huidveroudering van Huidzorg Royale

De huidtherapeuten van Huidzorg Royale zijn medisch en cosmetisch opgeleid om deze behandelingen uit te voeren. Tijdens een eerste consult wordt uw huid onderzocht en uw wensen besproken. Op die basis kunnen we de geschikte behandeling adviseren. Goed om te weten, is dat Huidzorg Royale ook behandelingen aan huis kan verzorgen. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende intake plannen? Bel dan 071-5426893

 

Februari actie tegen huidveroudering

SkinBrite Peel 
4 behandelingen 
van € 340,- voor € 249,-

Deze peeling is een combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur wat de huid egaliseert en verheldert. Daarnaast is amandelzuur een effectieve pigmentremmer. Deze behandeling is uitermate geschikt voor hyperpigmentatie en donkere vlekken ten gevolge van acne of melasma. De voordelen van SkinBrite Peeling:

 • Onderdrukt melanocyt (pigment) activiteit
 • Verheldert huidverkleuringen
 • Kalmeren en beschermen van de huid dankzij de plantenextracten binnen de Peeling
 • Geschikt voor alle huidtypen

Wilt u gebruik maken van deze actie, klik dan hier om contact met ons op te nemen

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak