5 zomertips voor een stralende huid

Een mooie zomerse, gladde en gebruinde huid, wie wil dat niet? De heerlijke zon heeft helaas een keerzijde: huidschade. Zon onttrekt vocht uit uw huid. Ongemerkt wordt uw huid juist in de zomer vaak niet voldoende gehydrateerd. Hoe houdt u uw huid optimaal tijdens deze periode? En hoe behoedt u uw huid tegen de negatieve invloeden van blootstelling aan de zon? Huidverzorging in de zomermaanden vraagt om aanpassing. Om uw huid in de zomer te laten stralen zijn er een aantal dingen die u kunt ondernemen.

1. Uw huid zomerklaar maken met een scrub of peeling

Door middel van scrubben ontdoet u uw huid van dode huidcellen. Uw poriën worden gereinigd waardoor verzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen. Wilt u uw huid extra goed reinigen? Met als resultaat een egalere en jongere huid? Dan kunt u bij Huidzorg Royale kiezen voor een peeling. Peelings bestaan uit natuurlijke vloeistoffen, op basis van zuren. Een aantal laagjes van de huid worden met een peeling verwijderd. Meer laagjes dan je met een scrub kunt verwijderen. De huidcellen worden hierdoor aangezet tot snellere vernieuwing. Peelings worden niet alleen ingezet om de huid te verbeteren. Het kan ook huidproblemen verhelpen. Peelings worden veelvuldig ingezet. Onder andere bij zonschade, acné (en restlittekens van acné), een vette huid, pigmentvlekken, huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels en grove poriën. In de zomermaanden kiezen wij voor het behandelen met een milde peeling. Een diepere peeling, waarmee de bovenste laag van de huid afschilfert, is meer geschikt voor in de wintermaanden.

2. Permanente ontharing

Ontharen blijft met name in de zomer een terugkerend ritueel. U kunt het uzelf makkelijker maken door overbeharing voorafgaand aan de zomermaanden permanent aan te pakken. Er zijn verschillende behandelmethoden voor, zoals laseren en lichtflitstherapie. De Soprano ICE Diode laser biedt een permanente oplossing. Niet alleen bij overbeharing. Ook bij stoppels, scheerirritaties, ingegroeide haartjes of ontstekingen aan haarzakjes. Huidzorg Royale behandelt de haarzakjes met een hoge pulsfrequentie op de meest effectieve golflengte. Onze laser maakt onderdeel uit van het meest innovatieve systeem, de SHR-methode, op het gebied van definitieve ontharing. SHR (Super Hair Removal) is veilig, effectief en pijnloos. Er wordt voornamelijk gekozen voor permanente ontharing door middel van laseren/IPL (Intense Pulsed Light) voor de zomer. Tijdens de zomer is het wel mogelijk te behandelen. Mits u een week voorafgaand aan de behandeling uit de zon blijft. Tot een week ná het ondergaan van de behandeling.

 

3. Pak cellulite aan

Naast sporten en een gezond voedingspatroon zijn er behandelingen en producten die u helpen cellulitis tegen te gaan. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in LPG endermologie, een intensieve bindweefselmassage. Het doel van de massage is een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie. De huid wordt soepeler, steviger en gezonder. En hiermee uitermate geschikt cellulite te verminderen en contouren te verbeteren.

 

4. Bescherm uw huid met de juiste zonnebrand

Zon is de grootste factor in de versnelling van het huidverouderingsproces. Blootstelling aan de zon kan huidcellen aantasten waardoor de huid sneller rimpels vertoont. De huid hersteld moeizamer. Onmisbaar, en de beste manier huidveroudering tegen te gaan, is het gebruik van zonnebrand. Met het gebruik van zonnebrand beschermt u dus niet alleen uw huid. U zorgt er ook voor dat uw huid er jonger uit blijft zien. Ken uw huidtype om uw huid optimaal te beschermen. En weet welke producten het beste bij uw huid passen. Het kan lastig zijn om uit het enorme aanbod van zonnebrand een juiste keuze te maken. Werken fysische (oftewel minerale) filters beter, of juist chemische filters? Chemische filters absorberen zogezegd de uv-stralen en worden opgenomen door de huid. Terwijl fysische filters een beschermlaag op de huid vormen en hiermee de stralen weerkaatsen. Beide categorieën bevatten minder goede en goede filters. Huidzorg Royale voorziet u van waardevolle adviezen omtrent uw huidtype en de meest geschikte producten voor u. Om uw huid zo gezond mogelijk te laten stralen tijdens de zomer.

 

5. Roodheid en pigmentvlekken tegengaan

Veel mensen krijgen ondanks bescherming van de huid onverhoopt last van toenemende roodhuid en/of pigmentvlekken. Bij Huidzorg Royale kunnen we uw roodheid en pigmentvlekken verminderen of verwijderen. Dit doen wij door middel van o.a. lichtflitstherapie, eletrocoalgulatie, micro needling en de ME LINE behandelmethode.

  • Lichtflitstherapie is een effectieve methode om algehele roodheid te verminderen. In het geval van pigmentvlekken wordt door de warmte de pigmentvlek vernietigd. Oppervlakkige pigmentvlekken en pigmentvlekken die door de zon zijn ontstaan worden verwijderd.
  • Elektrocoagulatie is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen, zoals gesprongen adertjes worden aangepakt. Elektrocoagulatie kan ingezet worden bij alle huidtypes.
  • Bij micro needling wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes die door vibratie kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt voor een egale en soepele huid.
  • De ME LINE is de eerste en enige behandelmethode die gespecialiseerd is in het tegengaan van alle soorten pigmentvlekken. Deze methode werkt sterk verjongend. De ME LINE-behandeling is effectief. Het heeft een snel zichtbaar resultaat.

Alhoewel men vaker voor bovenstaande behandelingen kiest na de zomer, of enige tijd voor aanvang van de zomer ter voorbereiding, zijn er genoeg cliënten die deze specifieke behandelingen in de zomermaanden wel ondergaan. In deze tijd beschermen zij de huid optimaal. Niet iedereen is een liefhebber van de zon!

Vraag het Huidzorg Royale

Heeft u na het lezen van deze blog vragen? Bel met Huidzorg Royale via 071-5426893 of plan een intake.

Plan een afspraak

Bij Huidzorg Royale kunt u terecht zonder een verwijzing van de huisarts of specialist. Het is mogelijk om op korte termijn een intakegesprek in te plannen, zelfs op zaterdag en in de avonduren. Onze huidtherapie met de meest geavanceerde apparatuur wordt vergoed door zorgverzekeraars. Met welke behandeling lost Huidzorg Royale uw probleem op? Tijdens de vrijblijvende intake zoeken wij dit voor u uit. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Plan een afspraak