Ouderdomswratten

 

Ouderdomswratten zijn veel voorkomende klachten bij mensen boven de 50 jaar. Ze worden ook wel verruca seborrhoica (vettige wrat) genoemd. Hoe ouder men wordt, des te meer ouderdomswratten. Ze komen veelvuldig voor bij mannen en vrouwen met een lichte huidskleur.

Ouderdomswratten hebben verschillende kleuren beginnend als huidkleurig, geelbruin en grijsbruin. Waarna ze later groter en dikker worden krijgen ze een bloemkoolachtig, brokkelig oppervlak. Ze liggen boven de huid en kunnen overal op het lichaam voorkomen.

 

Wat is de oorzaak van ouderdomswratten?

De oorzaak van ouderdomswratten zijn onbekend. Het blijkt dat overmatig blootstelling van de zon en erfelijke factoren een rol spelen bij het ontstaan ervan.

 

Wat is de behandeling van ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn cosmetisch storend en veel mensen willen er ook van af. Het is goed om te weten dat ouderdomswratten goed weg te halen zijn. Met 1-3 behandelingen kan er gewerkt worden aan een bevredigend resultaat. Ouderdomswratten kunnen terug komen, echter is het dan raadzaam om ze herhaaldelijk te behandelen in een kuurvorm. De behandeling van ouderdomswratten wordt uitgevoerd door curettage.

 

Curettage bij ouderdomswratten

De behandeling van de bruinzwarte bultjes wordt uitgevoerd met elektrocoagulatie. Het is een behandelmethode waarbij oppervlakkige huidafwijkingen zoals gerstekorrels, steelwratjes en gesprongen adertjes worden aangepakt. Bij elektrocoagulatie wordt d.m.v. een dun naaldje met elektrische stroompjes de oppervlakkige huidoppervlakte verhit. Dit verkleurt en verschrompelt en laat vanzelf na een tijdje los.

Maak een afspraak

 

Stel ons uw vraag:

Telefoon nummer:
071-5426893

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.