Pigmentvlekken IPL behandeling

 

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen op de huid van pigment, oftewel melanine. Dit is te zien aan de donkere verkleuringen op de huid. Pigment wordt gemaakt in de pigmentcel (melanocyt). Het geeft kleur aan de iris van de ogen, haren en huid. Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van de Uv-straling. De huid maakt onder invloed van de zon pigment aan zodat de huid beter beschermd wordt. Wanneer de huid teveel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Bij bepaalde huidtypen kunnen hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes ook invloed hebben op de pigmentatie. Sommige pigmentvlekken kunnen ook bij de geboorte al aanwezig zijn.

 

Hoe werkt lichtflitstherapie bij pigmentvlekken?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkige pigmentvlekken en pigmentvlekken die door de zon zijn ontstaan te verwijderen of verminderen. Het IPL handstuk zendt een zeer krachtig licht uit wat alleen opgenomen wordt aanwezige roodheid in de huid en niet in de omringende huid. Deze krachtige licht en of warmte brand de bloedvaatjes dicht. Na de behandeling kan er een korstje ontstaan, dit valt vanzelf af.

 

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat de huid niet bruin is door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit om te voorkomen dat het licht door de rest van de huid wordt opgenomen. Het advies is om tot vier weken uit de zon te blijven en in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

 

 

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut tekent de roodheid af met een wit potlood. Ter bescherming van de ogen krijgt u een bril tegen felle licht. Vervolgens wordt er een laagje gel op de huid aangebracht ter verkoeling van de huid en ter geleiding van de IPL handstuk. Het IPL handstuk wordt op de huid geplaatst en de huid belicht. U voelt warmte en prikjes wat binnen een fractie van een seconde verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid wat branderig aan. Dit huidtherapeute koelt de huid af en brengt zonodig camouflage aan.

 

 

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood, kan beetje gezwollen en branderig aanvoelen. Dit zijn volkomen normale reactie en trekt na aantal uur vanzelf weg. U kunt gewoon verder met u dagelijkse bezigheden. Het is normaal dat het behandelde pigmentvlek eerst donker verkleurt. Dit wil zeggen dat het de therapie heeft gewerkt. Dit wordt een korstje en valt na aantal van zelf eraf. Doordat de huid afschilfert normaliseert de kleur paar dagen tot twee weken. Natuurlijk hangt af van de diepte van het pigment. Het is belangrijk dat u de huid zijn werk laat doen en niet aan de korstjes krabt. Tot die tijd is het raadzaam om het behandelde huidgebied goed te beschermen tegen de uv-stralen door gebruik te maken van een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. De huidtherapeute kan zo nodig het pigmentvlek camoufleren.

 

Te verwachten resultaat

Twee weken na de eerste behandeling is het resultaat zichtbaar. U zult zien dat de pigmentvlekken verminderen of verdwijnen waardoor de huid er egaler uitziet. Na de 2e en 3e behandeling zal de donkere verkleuring verder afnemen. Het eindresultaat is afhankelijk van verschillende factoren: de diepte van het pigment, locatie, ontstaanswijze, vorm, intensiteit van kleur, uw huidtype en uw zongedrag.

Bij het behandelen van pigmentvlekken worden de pigmentcellen niet verwijderd, maar alleen de pigmentvlek. Hierdoor kunnen er onder invloed van hormonen en zonlicht nieuwe pigmentvlekken verschijnen. Daardoorkunnen wij geen garantie geven dat dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt verdwijnen. De huidtherapeut kan na de behandeling inschatten hoe de vlekken reageren op de behandeling. Het is uiterst belangrijk om bij lichtflitstherapie gebruik te maken van een pigment remmend / blekend huidproduct. En te allen tijde regelmatig gebruik te maken van zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

 

 

Behandelfrequentie

Het is niet altijd vooraf te voorspellen hoe uw huid zal reageren op de behandeling. Na de behandeling kan de huidtherapeut zien of het licht de roodheid goed absorbeert. Dus het is afhankelijk van soort roodheid. Bijvoorbeeld bij couperose en gesprongen adertjes zijn 1-3 behandeling voldoende. Tussen de behandelingen zit er een periode van 4-6 weken. Deze tijd heeft de huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende pakket wordt de behandeling van pigmentvlekken in het gelaat meestal (volledig of tot een bepaald bedrag) vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak 

 

Pigmentvlekken IPL behandeling

Pigmentvlekken IPL behandeling

Ervaringen

“Ik had pigmentvlekken in het gezicht , ben naar Huidzorg Royale gegaan vriendelijk geholpen en goede uitleg gehad. Na een aantal behandelingen zijn de vlekken minder zichtbaar, ben erg tevreden. En sindsdien gebruik ik SPF 50 van Doctor Babor en een pigment remmend serum om nieuwe pigmentvormingen te voorkomen. “

- Martha

Tarieven Pigmentvlekken IPL
Klein gebied: € 55,-
Middelgroot oppervlakte: € 70,-
Groot oppervlakte: € 95,-
Beide handen: € 65,-
Decolleté: € 140,-

(Behandelingen zijn mogelijk in kuurvorm: 6e behandeling gratis bij vooruitbetaling)

Stel een vraag

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.