Microdermabrasie

 

Microdermabrasie is een mechanische peeling welke kan worden ingezet om de huidstructuur te verbeteren, onderhuidse talgophopingen te verminderen, oppervlakkige pigmentvlekken te vervagen, verheven littekenweefsel af te vlakken en de ruwe en droge huid te verzachten.

 

Hoe werkt microdermabrasie?

Tijdens de behandeling wordt met behulp van steriele diamanten kopjes een dun laagje van de opperhuid (bovenste huidlaag) verwijderd. Tegelijkertijd worden de deeltjes met alle vuil en dode huidcellen opgezogen. Er ontstaat hierbij een soort vacuüm van de huid. Door het afslijpen van de bovenste huidlaag wordt de huid gestimuleerd om van onderaf nieuwe cellen aan te maken. De huidstructuur zal hierdoor verbeteren. Afhankelijk van het huidtype en de huidaandoening kan er op verschillende standen gewerkt worden.

 

Voor de behandeling

De huidtherapeut bespreekt  tijdens het intakegesprek over de intensiteit van de behandeling zodat u weet wat u kan verwachten. Een microdermabrasie behandeling kan namelijk zowel oppervlakkig als diep worden toegepast.

Bij de microdermabrasie behandeling vragen wij u zonder make-up te komen, zodat de huidtherapeut de beschikbare tijd zo effectief mogelijk kan gebruiken.

 

Tijdens de behandeling

De huidtherapeut reinigt eerst de huid door eventueel mee-eters te verwijderen. Vervolgens  ontvet zij de huid met een speciale lotion. De fijne delen van het gezicht zoals langs de ogen, neus en liplijn worden met een fijn geslepen kopstukje gepolijst. De rest van het gezicht wordt met een wat grovere kopstuk gepleisterd waarbij de dode huidcellen door de vacuüm worden opgezogen. Tijdens de behandeling voelt u een vacuüm en een licht schaffend gevoel op de huid. Dit gevoel is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

 

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling rood zijn en warm aanvoelen. Daarnaast kan de huid reageren met een lichte zwelling, rode strepen of na twee dagen licht gaan schilferen. Dit is een normale reactie. Voor een goed herstel is het belangrijk dat u niet aan de huid komt. De huid is ongeveer 48 uur extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan om na de behandeling altijd een UVA- en UVB-bescherming te gebruiken om huidverkleuring door de zon te voorkomen en directe blootstelling met zonlicht of zonnebank te vermijden. Om het herstel van de huid te versnellen en goed te laten verlopen kunt gebruik maken van de microdermabrasie set. De huidtherapeute geeft u uitgebreide leefregels mee naar huis.

 

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie is geheel afhankelijk van de aandoening, intensiteit van de behandeling, de reactie van uw huid op de behandeling en uw eigen wensen. Gemiddeld zijn er twee tot vijf behandelingen in kuurverband (elke twee-vier weken) nodig voor een goed zichtbaar resultaat. De huidtherapeut kijkt samen met u welk pakket het beste geschikt is aangezien er verschillende soorten behandelingen gecombineerd kunnen worden. Indien gewenst kunnen we voor en tijdens de behandeling foto’s van de huid maken zodat de verbetering van de huid ook goed waarneembaar is.

 

Te verwachten resultaat

Na elke microdermabrasie behandeling zal de huid er frisser en mooier uitzien en zachter aanvoelen. De huid wordt gladder, de doorbloeding verbetert, verstoppingen verminderen en er wordt in beperkte mate collageen aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acné-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Huidzorg Royale heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt het altijd navragen bij uw verzekering of contact opnemen met ons.

 

Afspraak maken

U kunt op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Het tarief hiervoor bedraagt €25,-. Deze factuur vervalt zodra u besluit om over te gaan tot behandeling. Bij Huidzorg Royale kunt terecht zonder een verwijzing van de huisarts of andere specialist. Daarnaast is de praktijk ook open in de avond en op zaterdag. Heeft u echter verder nog vragen na het lezen van deze pagina, u kunt ons ook altijd direct benaderen!

Maak een afspraak 

 

Tarieven Microdermabrasie
Hele gezicht: € 60,-
Gezicht en dieptereiniging: € 85,-

(Behandelingen zijn mogelijk in kuurvorm: 4ebehandeling gratis bij vooruitbetaling)

Stel een vraag

Ervaringen

“Ik ben laatst voor een microdermabrasie behandeling geweest en wil graag het volgende kwijt over deze geweldige ervaring; eerst was ik heel zenuwachtig over de behandeling maar eenmaal het resultaat gezien te hebben ben ik helemaal verkocht! Gelijk na de behandeling voelde mijn gezicht babyzacht aan en mijn huid straalde. Ik de zou de behandeling dus zeker anderen aanraden. “

- Mas

© Huidzorg Royale 2019 - All Rights Reserved | Website door: Donkeys & Co.